04.08.2016 16:08

Feyenoord zet streep door komst Flores

Édison Flores zal niet de overstap naar Feyenoord maken. Een bliksembezoek van technisch directeur Martin van Geel heeft duidelijk gemaakt dat de flankspeler geen versterking is voor de Rotterdamse club. Dat betekent dat Feyenoord klaar is op de transfermarkt.

"We hadden natuurlijk al beelden en rapporten, maar ik wilde hem zelf ook aan het werk zien", citeert Voetbal International Van Geel. De technisch directeur reisde naar Peru om Flores in actie te zien. "Ik heb hem in een competitiewedstrijd aan het werk gezien. Hij is een jongen met een goed linkerbeen. In het nationale team speelt hij linksbuiten, bij zijn club op nummer 10. Hij neemt de vrije trappen, de corners, de strafschoppen. Maar hij miste in mijn ogen nog de duelkracht, de intensiteit, het voetballen onder weerstand. Dus ik heb er een streep doorheen gezet."

De noodzaak om Flores binnen te halen was minder groot aangezien Feyenoord Steven Berghuis wist te strikken. Van Geel is erg blij met deze aanvallende versterking: "'Die huren wij gratis, dat is ook lang niet altijd zo bij Engelse clubs. Daar kwam een doorbraak doordat Steven een groot deel van zijn salaris in wilde leveren. Dat zegt natuurlijk wel wat over die jongen. We zijn verschrikkelijk blij met hem. Hij houdt natuurlijk wel een mooi salaris. Alle posities voorin zijn nu dubbel bezet. De selectie is rond en nu kunnen we gaan knallen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner