07.08.2016 11:13

Haller is geen 'topprioriteit' voor Ajax

Sébastien Haller viert de 1-0 tijdens het competitieduel FC Utrecht - PSV (06-08-2016).
Sébastien Haller viert de 1-0 tijdens het competitieduel FC Utrecht - PSV (06-08-2016).

FC Utrecht moet nog altijd serieus rekening houden met een vertrek van Sébastien Haller. De spits was tegen PSV weer trefzeker en staat in de belangstelling van meerdere clubs. Haller wacht nog op de juiste club.

Haller wordt al een tijdje in verband gebracht met Ajax, maar de Amsterdammers hebben op dit moment geen concrete belangstelling voor de spits van FC Utrecht. Wilco van Schaick, algemeen directeur van de Domstedelingen, laat dat weten bij De Tafel van Kees. "Er zijn niet echt serieuze gesprekken met Ajax geweest. Ik geloof dat hij op een hele lange lijst staat, met ik meen nu zelfs vijftien namen. Maar hij is daar geen topprioriteit", stelt Van Schaik over Haller.

De Franse spits wacht bovendien nog altijd op de interesse van de in zijn ogen juiste club. Haller kon de overstap maken naar China, maar daar heeft de aanvaller geen trek in. "Uit China is er een aanbod binnengekomen in die hoedanigheid", bevestigt Van Schaick. Volgens de eveneens aanwezige Hans Kraay Junior ging het om een bod van liefst twintig miljoen euro, maar dat nuanceert de bewindsman van Utrecht. "Het is wat minder dan twintig miljoen. Maar als je dat soort biedingen krijgt, kan je een hele grote stap maken."

Voor Haller is een transfer naar China geen optie, zo liet hij de clubleiding van FC Utrecht al snel weten. "Het was binnen één minuut klaar. Sébastien is heel kieskeurig, hij stippelt zijn carrière uit en wil naar een club op een bepaald niveau. Daar paste China niet in", aldus Van Schaick. Het contract van Haller loopt nog door tot de zomer van 2019.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner