08.08.2016 16:55

Jesé: "El Kelaifi en Kluivert overtuigden mij"

Jesé Rodriguez verruilde maandag Real Madrid voor Paris Saint-Germain, maar voor hetzelfde geld was de vleugelaanvaller naar een andere topclub verkast. Patrick Kluivert speelde een belangrijke rol in de komst van de Spanjaard.

De Nederlander is sinds kort beleidsbepaler op technisch gebied bij de club uit Parijs. "Heel wat clubs uit Spanje en Engeland wilden mij hebben, maar de aanwezigheid van Emery gaf de doorslag en ook El Kelaifi en Kluivert overtuigden mij", vertelt de 23-jarige aanvaller tegen Marca.

De rechtsbuiten komt voor ongeveer 25 miljoen euro over en heeft zin in zijn nieuwe avontuur. "Ik ben heel blij dat voor PSG ga spelen. Het is één van de beste teams in Europa. Ik deel hun grote ambities voor de komende jaren. Het is een groot genoegen om met Emery te mogen werken. Niet alleen in Spanje, maar in heel Europa staat hij bekend om zijn kwaliteitswerk en ik kan niet wachten op mijn debuut."

Een gesprek met Real Madrid-trainer Zinedine Zidane gaf de doorslag voor een vertrek van Jesé. "Zidane zei dat het lastig voor mij ging worden om te spelen bij Real, omdat er op elke positie veel concurrentie is. Bij PSG krijg ik meer kansen en minuten om mijn kwaliteiten te tonen."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner