10.08.2016 19:20

Willem II haalt Van den Boomen op huurbasis

Aanwinst Branco van den Boomen aan de bal tijdens het oefenduel van sc Heerenveen met Motherwell. (09-07-2015)
Aanwinst Branco van den Boomen aan de bal tijdens het oefenduel van sc Heerenveen met Motherwell. (09-07-2015)

Branco van den Boomen speelt de rest van dit seizoen voor Willem II. De Tilburgers hebben de komst van de middenvelder bevestigd en huren hem dit jaar van sc Heerenveen.

Bij Willem II wordt verheugd gereageerd op de komst van de 21-jarige Van den Boomen, die nog tot de zomer van 2018 onder contract staat bij sc Heerenveen. Joris Mathijsen, technisch manager van Willem II, is blij met de deal. "Branco is een verdedigende middenvelder die op jonge leeftijd op verschillende niveaus aardig wat ervaring heeft opgedaan. We zijn blij dat we hem voor dit seizoen aan onze selectie kunnen toevoegen", aldus Mathijsen op de website van Willem II.

Van den Boomen is afkomstig uit de jeugdopleiding van Willem II. De middenvelder maakte tussen 2004 en 2011 deel uit van verschillende jeugdelftallen van de Tricolores, maar maakte daarna de overstap naar Ajax. Zijn echte doorbraak beleefde de rechtspoot in de Jupiler League bij FC Eindhoven, waar hij tijdens het seizoen 2014/2015 37 wedstrijden speelde. SC Heerenveen haalde Van den Boomen vervolgens al naar Friesland. De middenvelder speelde afgelopen seizoen 23 wedstrijden in de Eredivisie en was daarin goed voor één doelpunt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner