11.08.2016 14:18

Ajax neemt per direct afscheid van Duarte

De middenvelder is twee keer trefzeker in de wedstrijd die met 4-0 van de Alkmaarders wordt gewonnen.
De middenvelder is twee keer trefzeker in de wedstrijd die met 4-0 van de Alkmaarders wordt gewonnen.

Lerin Duarte heeft zijn laatste wedstrijd voor Ajax gespeeld. De middenvelder en de Amsterdamse club hebben besloten om zijn contract direct te ontbinden. Dat maakte Ajax via een persbericht bekend. Duarte had nog een contract tot 2017 in de hoofdstad.

Duarte leek in 2013 nog een glansrijke toekomst tegemoet te gaan. In 2013 mocht de middenvelder, destijds nog spelend bij Heracles Almelo, mee met het Nederlands elftal van Louis van Gaal. Tot een officieel debuut kwam het niet, maar enkele maanden later volgde wel een droomtransfer naar Ajax. Tegen PEC Zwolle maakte hij zijn eerste minuten in het shirt van Ajax. En enkele dagen later zou zijn debuut in de Champions League volgen. In Camp Nou tegen het grote Barcelona. Echter bleek dat slechts één van de weinige hoogtepunten te zijn in Amsterdam voor Duarte.

Door verscheidene blessures raakte de middenvelder buiten beeld. Ook verhuurperiodes bij sc Heerenveen en NAC Breda maakten zijn kansen op speeltijd bij Ajax niet groter. In totaal speelde hij 28 wedstrijden en was viermaal trefzeker. In 2014 werd hij met de Amsterdamse club landskampioen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner