13.08.2016 14:24

'PSV weigert miljoenenbod op Isimat-Mirin'

PSV speler Nicolas Isimat (r.) heeft de 2-1 gescoord, hij viert dat met ploeggenoot Memphis Depay (l.). (19-07-2015)
PSV speler Nicolas Isimat (r.) heeft de 2-1 gescoord, hij viert dat met ploeggenoot Memphis Depay (l.). (19-07-2015)

Nicolas Isimat-Mirin vertrekt niet naar Olympique Nice. De Franse club heeft tevergeefs geprobeerd de publiekslieveling van de Eindhovenaren los te weken. PSV wil de verdediger echter niet laten gaan.

Olympique Nice wilde de 24-jarige centrale verdediger graag terughalen naar Frankrijk, maar Isimat heeft zelf al laten weten niets te zien in een vertrek bij PSV. Dat meldt De Telegraaf zaterdag. De clubleiding van de Eindhovenaren willen de verdediger bovendien niet laten gaan en heeft het miljoenenbod naar verluidt resoluut van tafel geveegd. Volgens Franse media is het nog onduidelijk of Nice een tweede poging gaat ondernemen.

PSV raakte eerder deze zomer al een sterkhouder in de defensie kwijt: Jeffrey Bruma vertrok naar het Duitse VfL Wolfsburg. Isimat wordt gezien als een goede opvolger van Bruma. De Franse verdediger stond tijdens de strijd om de Johan Cruijff Schaal en de eerste competitiewedstrijd tegen FC Utrecht in de basis.

Isimat speelt sinds de zomer van 2014 bij PSV, dat hem voor één seizoen huurde van AS Monaco. Vorig jaar besloot de clubleiding van de Eindhovenaren de verdediger definitief over te nemen en werd de optie tot koop gelicht. Tot nu toe speelde Isimat 33 wedstrijden in de Eredivisie, waarin hij eenmaal tot scoren kwam.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner