16.08.2016 09:35

'NEC heeft aanvaller Awoniyi bijna binnen'

Enis Alushi (l.) van FC St. Pauli is in een stevig duel verwikkeld met Taiwo Awoniyi van FSV Frankfurt. (19-02-2016)
Enis Alushi (l.) van FC St. Pauli is in een stevig duel verwikkeld met Taiwo Awoniyi van FSV Frankfurt. (19-02-2016)

NEC heeft met Taiwo Awoniyi de gewenste offensieve versterking bijna binnen. De Nijmegenaren staan op het punt om de negentienjarige aanvaller te huren van Liverpool. Alleen formaliteiten kunnen de overstap nog in de weg staan.

Awoniyi werd maandag al medisch gekeurd in Nijmegen en rondde die met goed vervolg af. De clubleiding van NEC moet nu het benodigde papierwerk afronden en heeft daarna Awoniyi zo goed als zeker binnen. Dat meldt FOX Sports. De aanvaller speelde nog geen officieel duel in dienst van Liverpool, maar NEC-trainer Peter Hyballa ziet in Awoniyi een goede opvolger van de vertrokken Christian Santos en Anthony Limbombe.

De Nigeriaan werd afgelopen jaar door Liverpool gekocht van een voetbalacademie in zijn thuisland, voor een bedrag dat op kan lopen tot liefst drie miljoen euro. De spits werd echter meteen verhuurd door de Engelse club. FSV Frankfurt, tweede Bundesliga, nam hem afgelopen seizoen op huurbasis op in de selectie. Awoniyi kwam in zijn eerste jaar in Europa tot veertien wedstrijden, waarin hij één keer wist te scoren.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner