19.08.2016 11:12

'Room een veelgehoorde naam in Amsterdam'

Eloy Room (m.) plukt de bal uit de lucht, maar loopt daarbij wel ploeggenoot Guram Kashia (l.) omver. Mike Havenaar (r.) kijkt toe. (13-08-2016)
Eloy Room (m.) plukt de bal uit de lucht, maar loopt daarbij wel ploeggenoot Guram Kashia (l.) omver. Mike Havenaar (r.) kijkt toe. (13-08-2016)

Mocht Jasper Cillessen na een bod vanuit Spanje daadwerkelijk vertrekken bij Ajax, dan is Eloy Room een kandidaat om naar de hoofdstad te komen. De goalie van Vitesse geldt als betrouwbare sluitpost en werkte eerder al met Ajax-trainer Peter Bosz samen.

Het Algemeen Dagblad komt met de naam van Room voor de dag. De international van Curaçao, met een kleine honderdvijftig officiële wedstrijden op zijn cv, heeft verdeeld over vier periodes drie volledige seizoenen gekeept. In het seizoen 2010/2011 leek hij definitief door te breken met 33 duels in de Eredivisie, maar daarna keerde Piet Velthuizen terug naar Arnhem, waardoor Room terugzakte in de pikorde.

Vervolgens werd Room verhuurd aan Go Ahead Eagles, waar hij een halfjaar eerste doelman was. Vitesse haalde de goalie in de winter van 2014 echter terug, nadat een reservekeeper bij de Arnhemmers geblesseerd raakte. In het seizoen 2014/2015 won Room definitief de strijd onder de lat van Vitesse, afgelopen seizoen miste hij geen minuut in de Eredivisie.

Cillessen werd deze week gelinkt aan FC Barcelona, dat naar verluidt een bod van twaalf miljoen euro heeft geplaatst op de doelman. Ajax wil meewerken aan een transfer, maar verwacht dat er meer geld wordt geboden. Daarnaast wil de club dat Cillessen in de voorrondes van de Champions League actief blijft. Ajax kan zich op 24 augustus plaatsen voor de Champions League, als het FK Rostov weet te verslaan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner