19.08.2016 12:16

Zuiverloon gratis naar Spaanse derdeklasser

Michiel Kramer (l.) houdt Gianni Zuiverloon af in een duel om de bal. (01-11-2015)
Michiel Kramer (l.) houdt Gianni Zuiverloon af in een duel om de bal. (01-11-2015)

Gianni Zuiverloon verkast voor de tweede keer in zijn carrière naar Spanje. Na een avontuur bij RCD Mallorca gaat de verdediger nu een aantal niveau's lager aan de slag. CD Leonesa maakt melding van de komst van de rechtsback. Zuiverloon komt transfervrij over van ADO Den Haag, waar zijn contract afgelopen zomer afliep.

CD Leonesa eindigde afgelopen seizoen in de subtop van de Segunda B Grupo 1 en liep daardoor een kans op promotie naar de Segunda División mis. De ploeg hoopt volgend seizoen het verschil wel te kunnen maken en heeft daarvoor de ervaren Zuiverloon een contract aangeboden. De verdediger speelde een kleine honderd wedstrijden in Engeland en meer dan tweehonderd in Nederland.

Zuiverloon maakte onderdeel uit van de zogenaamde gouden generatie die op de Olympische Spelen actief was, maar vooral in 2007 de Europese titel voor spelers onder de 21 won. Elke speler in de selectie werd na het toernooi een grote toekomst voorspelt, maar slechts een handjevol spelers wist het ook daadwerkelijk echt te maken in de voetballerij.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner