29.08.2016 14:18

Southampton haalt Marokkaanse baltovenaar

Southampton heeft zich per direct versterkt met Sofiane Boufal. De Marokkaanse middenvelder tekent een contract voor vijf seizoenen bij The Saints en komt over van het Franse Lille OSC.

"Ik ben heel erg blij dat ik een contract heb getekend bij Southampton", aldus Boufal op de clubsite van The Saints. "Ik kijk ontzettend uit naar de eerste keer dat ik in het Saint Mary's (stadion van Southampton, red.) mag spelen. Ik denk dat deze club goed bij mij past en dat ik me hier goed kan ontwikkelen. Het is een mooie club met goede faciliteiten. Ik heb het gevoel dat dit de perfecte omgeving is om een betere voetballer te worden."

De 22-jarige aanvallende middenvelder, die ook op de vleugel uit de voeten kan, heeft een sterk seizoen in de Franse Ligue 1 achter de rug. Boufal wist elf keer te scoren in 29 competitiewedstrijden namens Lille. Boufal speelde overigens pas een anderhalf jaar op het hoogste niveau in Frankrijk. De middenvelder begon zijn carrière bij Angers SCO, dat destijds actief was in de Ligue 2.

Naar verluidt moet Southampton 24,5 miljoen euro betalen voor Boufal. Een nieuw clubrecord voor The Saints.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner