31.08.2016 18:38

Sparta haalt oudere broer Pogba naar Kasteel

Sparta Rotterdam heeft woensdag de selectie versterkt met aanvaller Mathias Pogba, de oudere broer van vedette Paul Pogba (Manchester United). De 26-jarige Guineeër met een Frans paspoort komt over van Partick Thistle uit Schotland.

Hij heeft een akkoord bereikt over een contract tot medio 2017, met een optie voor nog een seizoen. Pogba is blij met zijn transfer naar Rotterdam. "De overgang naar Sparta is een mooie stap in mijn carrière. De Eredivisie is een heel mooi podium voor voetbalspelers in Europa en staat nog altijd goed aangeschreven. Ik sluit vanaf morgen aan bij de selectie en kijk ernaar uit om te presteren met Sparta", laat de aanvaller weten op de website van Sparta.

Volgens trainer Alex Pastoor van Sparta heeft ook deze Pogba meer dan voldoende kwaliteiten voor de eredivisie. "Naast het feit dat hij groot en sterk is, brengt hij ook meer mogelijkheden met zich mee qua speelwijze. Dat komt mede door zijn internationale ervaring, onder andere in de Schotse en Italiaanse competitie."

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner