06.09.2016 19:03

Go Ahead haalt Antonia terug naar Deventer

Jarchinio Antonia keert terug op het oude nest. Go Ahead Eagles maakt dinsdag bekend dat de 25-jarige buitenspeler voor één seizoen tekent in Deventer. Antonia liet onlangs zijn contract bij FC Groningen ontbinden.

"Het was nog maar net bekend dat ik weg ging bij FC Groningen, of ik kreeg tientallen berichten van Go Ahead Eagles-fans. 'Kom terug!', zeiden ze allemaal. Toen wist ik eens te meer: als ik in Nederland blijf, is er maar één club voor mij", zegt Antonia op de clubwebsite van Go Ahead Eagles, waar hij in het verleden al drie en een half jaar onder contract stond.

Antonia had het gevoel dat hij bij FC Groningen niet genoeg toekomstperspectief had. Hij besloot daarom om uit het noorden te vertrekken. "Bij FC Groningen heb ik veel ervaring opgedaan: ik heb Europees gespeeld en heb met de KNVB Beker een mooie prijs mogen winnen. Maar ik heb ook moeilijkere periodes gekend. Niet voor niets heb ik besloten Groningen te verlaten. Na mijn vertrek had ik één duidelijk doel: gewoon weer lekker voetballen, belangrijk zijn voor een team."

Technisch manager Dennis Bekking is erg blij dat Antonia in Deventer tekent. "We hoeven niemand in Deventer en omstreken te vertellen dat Jarchinio over specifieke kwaliteiten beschikt. Bovendien kent hij de club, de speelstijl en weet hij wat er van hem gevraagd wordt. Hiermee was Jarchinio een buitenkans om onze aanval van een extra impuls te voorzien."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner