22.12.2016 19:13

FC Twente haalt Assaidi terug naar Eredivisie

Oussama Assaidi maakt na de winterstop zijn rentree in de Eredivisie. De 28-jarige aanvaller heeft een persoonlijk akkoord bereikt met FC Twente en gaat zijn handtekening zetten onder een contract van anderhalf jaar.

Assaidi speelde tussen 2009 en 2012 met sc Heerenveen in de Eredivisie. Daarna maakte hij de vleugelaanvaller de overstap naar Liverpool, maar in de Premier League wist Assaidi nooit zijn stempel te drukken. Na anderhalf seizoen aan Stoke City te zijn verhuurd, koos de aanvaller voor een avontuur in de Verenigde Arabische Emiraten bij Al Ahli. In november liet Assaidi echter zijn contract ontbinden en kreeg daardoor een transfervrije status. FC Twente hoeft daarom geen transfersom te betalen.

De geboren Marokkaan zou naar verluidt ook aan de slag kunnen gaan in de Amerikaanse Major League Soccer en in de Engelse Championship, maar de voorkeur van Assaidi gaat uit naar FC Twente. De vleugelaanvaller is blij met zijn nieuwe werkgever: "Een fantastische club", laat hij weten aan Voetbal International. FC Twente heeft de eerste seizoenshelft afgesloten met een knappe zevende plaats in de Eredivisie. Aan de hand van Manchester City-huurlingen Enes Ünal en Bersant Celina speelt de ploeg van trainer René Hake uitstekend voetbal. Na de winterstop heeft de oefenmeester dus ook de beschikking over Assaidi.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner