27.12.2016 14:01

Tissoudali hoopt op terugkeer naar Nederland

Tarik Tissoudali maakte afgelopen zomer de overstap van SC Telstar naar Le Havre AC. Een half jaar later voelt de aanvaller zich doodongelukkig in de Franse havenstad. Tissoudali speelde nog geen minuut voor de club uit de Ligue 2.

De in Amsterdam geboren Tissoudali is de Franse taal niet machtig en dat maakt het er niet gemakkelijker voor hem op. "Ik kan met niemand praten en er valt niets te lachen. Ik loop hier maar wat rond omdat ik buiten de groep sta. Als ik zou spelen, zou ik meer aanspraak hebben, denk ik. Maar nu hoor ik er ook niet bij", vertelt de aanvaller in een interview met het Noord-Hollands Dagblad.

"De taal is erg lastig, ik probeer het wel maar het gaat allemaal veel te snel." Tissoudali werd naar Frankrijk gehaald door de Amerikaanse trainer Bob Bradley, maar die vertrok in oktober naar Swansea City. Ook onder opvolger Oswald Tanchot krijgt de aanvaller geen speelminuten in het eerste elftal. "Ik heb nooit een kans gehad. Ik weet niet eens op welke positie ik mij moet richten."

De 23-jarige Tissoudali maakte in het shirt van SC Telstar grote indruk. De linksbuiten was in 36 wedstrijden goed voor liefst negentien doelpunten. Tissoudali hoopt in januari op een tijdelijk vertrek bij Le Havre. De Franse club staat open voor een verhuur van de aanvaller. "Mijn voorkeur gaat uit naar Nederland, maar het buitenland sluit ik ook niet uit. Ook Frankrijk niet, nee. Als ik maar aan spelen toekom."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner