29.12.2016 19:02

'FC Groningen akkoord met bod Real Salt Lake'

Albert Rusnák (r.) is ontsnapt aan Mohamed Rayhi (l.) tijdens de wedstrijd NEC - FC Groningen. (05-11-2016)
Albert Rusnák (r.) is ontsnapt aan Mohamed Rayhi (l.) tijdens de wedstrijd NEC - FC Groningen. (05-11-2016)

Albert Rusnák kan in de winterstop naar de Verenigde Staten verkassen. De smaakmaker van FC Groningen staat in de belangstelling van Real Salt Lake, dat uitkomt in de Major League Soccer.

Deze week volgden de geruchten van de Amerikaanse interesse al, nu bevestigt algemeen directeur Hans Nijland het nieuws. Eerder kon de Eredivisionist dit nog niet doen. FC Groningen staat niet onwelwillend tegenover een vertrek van Rusnák, maar er moet dan wel een goed bod op de middenvelder komen.

"Wij beschikken over een ruime selectie, vooral voorin. Maar er zal wel een fatsoenlijke transfersom voor Rusnák op tafel moeten komen", stelt Nijland in gesprek met FOX Sports. De Slowaak werd door SC Cambuur naar Nederland gehaald via een huurconstructie met Manchester City. FC Groningen kocht Rusnák uiteindelijk, nadat hij liet zien in de Eredivisie prima te renderen.

Het contract van Rusnák in Groningen loopt tot medio 2018 door. FOX Sports bevestigde na het gesprek met Nijland dat FC Groningen een bod op Rusnák accepteerde, als de middenvelder zelf een akkoord bereikt met de Amerikaanse club, tekent hij naar verluidt voor twee of drie jaar voor de club uit de Major League Soccer.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner