30.12.2016 21:03

Velthuizen in Israël: verlengen of een transfer

Piet Velthuizen profileert zichzelf uitstekend dit seizoen, wat hem mogelijk een mooie voetbaltoekomst oplevert. De keeper afgelopen zomer naar het Israëlische Hapoel Haifa en kan zijn contract verlengen. Ook lonkt een binnenlandse transfer.

Velthuizen is eerste keeper bij de middenmoter, hij keepte inmiddels veertien wedstrijden in de competitie. De Nederlander heeft na zijn afscheid bij Vitesse zijn vertrouwen herwonnen. "Dat komt door de omgeving. De keeperstrainer hier draagt me op handen", is de verklaring van de goalie. "Vanaf de eerste dag gaf hij me zo’n warm gevoel, alsof ik zijn zoon ben. Dat had ik echt nodig, een warm bad."

"Dat had ik de laatste jaren bij Vitesse gemist. Ik ben een gevoelige jongen. Je ziet het terug in mijn spel. Ik kwam op mijn oude niveau en voel me weer een meer dan gewaardeerd onderdeel van het team." Velthuizen komt binnenkort voor een belangrijke keuze te staan. Volgens media in Israël staan Maccabi Tel Aviv, koploper Hapoel Be'er Sheva en Maccabi Haifa te popelen om Velthuizen vast te leggen, daarnaast lonkt ook contractverlenging bij Hapoel Haifa.

"De Amerikaanse eigenaar van Hapoel heeft me twee keer gebeld, hij komt in januari naar Israël en wil dan ook met mij praten", geeft Velthuizen toe in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Hij wil me langer aan de club binden. Ik hoor wel wat zijn plannen zijn. Anders gaan we verder kijken. Er staat nog niets vast." Het contract van Velthuizen loopt na het huidige seizoen af.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner