31.12.2016 11:13

Zaakwaarnemer Büttner: "Vitesse gaat bieden"

Alexander Büttner laat zich fotograferen tijdens een trainingskamp van Dinamo Moskou. (04-07-2015)
Alexander Büttner laat zich fotograferen tijdens een trainingskamp van Dinamo Moskou. (04-07-2015)

De zaakwaarnemer van Alexander Büttner verwacht dat Vitesse snel met een contractaanbod komt voor zijn cliënt. De linksback is een transfervrije speler, nadat hij zijn contract liet ontbinden bij Dinamo Moskou. Vitesse lijkt de eerste kandidaat om de verdediger aan te trekken.

Manager Aleksandar Bursac heeft telefonisch contact gehad met de Arnhemmers, waardoor het nu afwachten is voor speler en zaakwaarnemer. "Vitesse is concreet en dat is mooi. We hebben over de financiële en sportieve kant van een overgang gesproken. Vitesse bereidt nu een serieus bod voor. Dat zal normaliter niet lang op zich laten wachten", stelt Bursac in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Büttner komt uit de jeugdopleiding van Ajax, maar brak in het betaalde voetbal bij Vitesse door. In 2012 betaalde Manchester United vijf miljoen euro voor de vleugelverdediger, maar hij brak in Engeland nooit door. Dinamo Moskou was het volgende avontuur van Büttner, die in 2016 voor een half jaar werd verhuurd aan RSC Anderlecht. Dinamo Moskou komt dit seizoen uit op het tweede voetbalniveau van Rusland, Büttner speelt erg weinig.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner