02.01.2017 13:48

NEC neemt Jordan Larsson over uit Zweden

NEC heeft de gewenste aanvaller binnen. Jordan Larsson komt over van Helsingborg IF en tekent een contract tot juli 2020 in Nijmegen. De negentienjarige Larsson gaat spelen met rugnummer elf.

De Nijmegenaren wisten tot dusverre pas achttien doelpunten te maken en waren op zoek naar versterkingen in de aanval. De rechtsbenige aanvaller moet de Nijmegenaren daarbij uit de brand helpen. Jordan Larsson heeft het scoren ook niet van een vreemde: zijn vader is Zweedse legende Henrik Larsson.

De Zweedse competitie kent een ander speelschema dan de Eredivisie. De Allvenskan is al ten einde en Larsson komt met een heel seizoen in de benen naar Nederland. Bij Helsingborg maakte Larsson zeven doelpunten in 27 wedstrijden.

Larsson kon Helsingborg niet van degradatie behoedden, waarna hij werd aangevallen door zijn eigen fans. Zijn shirt werd verscheurd en ook kreeg hij enkele rake klappen. Zijn vader Henrik nam ontslag als trainer en ook zoon Jordan wilde naar een andere club kijken. Die heeft hij nu gevonden, in de Eredivisie.

Op de clubsite introduceert technisch manager Edwin de Kruijff de nieuwste aanwinst. "Met Jordan halen we een aanvaller in huis die voorin op verschillende posities uit de voeten kan. Hij is een speler met een uitstekende traptechniek en mentaliteit en ondanks het feit dat hij pas 19 jaar is, heeft hij toch ook al de nodige ervaring."

Op 2 januari traint Larsson voor de eerste keer met de selectie van NEC, waarna hij op 3 januari al meegaat op trainingskamp naar Marbella.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner