02.01.2017 19:28

PEC Zwolle staat open voor vertrek PSG-talent

Gustavo Hebling krijgt weer eens speelminuten bij PEC Zwolle. De Braziliaan moet het onder Jans vooral doen met een rol als reserve. (18-09-2016)
Gustavo Hebling krijgt weer eens speelminuten bij PEC Zwolle. De Braziliaan moet het onder Jans vooral doen met een rol als reserve. (18-09-2016)

De kans is aanwezig dat Gustavo Hebling zijn laatste wedstrijd in het shirt van PEC Zwolle heeft gespeeld. De huurling van Paris Saint-Germain kwam dit seizoen pas driemaal in actie en de clubleiding van PEC staat open voor een vertrek van de middenvelder.

Hebling bevindt zich momenteel in zijn geboorteland Brazilië en gaat ook niet mee op trainingskamp met de selectie van PEC-trainer Ron Jans. "Gustavo zit in Brazilië. Daar is wat interesse. Wij geven hem de ruimte om te praten", vertelt technisch directeur Gerard Nijkamp in gesprek met Voetbal International. "Bij PEC is het er nog niet uitgekomen. Gustavo, PSG én PEC vinden dat hij op deze leeftijd minuten moet maken."

De twintigjarige Braziliaan kwam vorig seizoen ook al op huurbasis uit voor PEC Zwolle, maar kreeg toen nauwelijks speeltijd onder Jans. Hebling kwam in de zomer van 2015 de selectie van de Zwollenaren versterken, maar heeft de hoge verwachtingen vooralsnog nooit waar weten te maken. Nijkamp laat weten dat de middenvelder de komende weken de kans krijgt om een nieuwe club te vinden. Als dat niet lukt, sluit hij weer aan bij PEC. "En dan krijgt hij net als iedereen een eerlijke kans op speelminuten", besluit de technisch directeur.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner