05.01.2017 14:04

Groningen neemt snel afscheid van Pozzebon

FC Groningen versterkte zich de afgelopen zomer met Nicolò Pozzebon, die door de Groningers als een buitenkansje werd omschreven. Na een half seizoen nemen de club en speler echter weer afscheid van elkaar: de negentienjarige Pozzebon keert terug naar Juventus.

De huurperiode is niet geworden wat alle partijen ervan hadden verwacht. Pozzebon speelde enkele wedstrijden in Jong FC Groningen, maar kwam niet in aanmerking om in de hoofdmacht van de Groningers te debuteren. "Bij het huren van Nicolò hadden wij de verwachting dat hij rond deze periode een rol zou kunnen spelen bij de eerste selectie. In de praktijk is gebleken dat hij langer de tijd nodig heeft om bij dat niveau aan te haken", begint manager technische zaken Peter Jeltema op de clubwebsite.

"Daarop zijn we met elkaar in gesprek gegaan om te kijken wat voor alle betrokken partijen het beste was en daarbij is deze optie uit de bus gerold. Nicolò keert per direct terug naar Juventus, dat voor hem een andere oplossing gaat zoeken", besluit Jeltema.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner