11.01.2017 15:32

MVV versterkt zich met transfervrije Belg

MVV Maastricht heeft zich per direct versterkt met Tuur Houben. De Belgische aanvaller was transfervrij omdat hij onlangs zijn contract in zijn vaderland bij Oud-Heverlee Leuven liet ontbinden.

Houben zal in eerste instantie op amateurbasis aansluiten bij MVV, maar als hij weet te imponeren zal hij op korte termijn een contract tekenen. Vorig seizoen kregen de Belgen Alessandro Ciranni en Florian Loshaj een vergelijkbare kans en het tweetal beschikt inmiddels over een contract bij MVV. Ron Elsen, trainer van de Limburgers, is blij met de komst van Houben. "Tuur is een slimme jongen die door had dat hij op een dood spoor zat bij Leuven. Dat heeft hem doen nadenken en besloten deze stap te zetten."

"In Maastricht mag hij zich gaan bewijzen en zal hij de kansen die hij krijgt, met twee handen moeten aanpakken", vervolgt de coach op de clubsite van MVV. "In de huidige selectie beschikken we niet over een dermate groot potentieel aan aanvallers. Daarin kunnen we elkaar dan ook tegemoet komen. Tuur is een vleugelspeler die graag een actie maakt en vervolgens een medespeler bediend. Een snelle jongen met daarnaast ook nog oog voor het doel."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner