11.01.2017 20:48

Liverpool-talent tekent tot 2020 bij Willem II

Willem II heeft zich woensdag versterkt met een nieuwe speler. De Australische verdediger Dylan Ryan komt over uit de jeugd van Liverpool en tekent in Tilburg een contract tot de zomer van 2020. Ryan trainde al een poosje mee met de selectie van Willem II.

De zestienjarige Ryan komt over uit de jeugd van Liverpool, dat hem kort geleden nog een contract aanbood. "Het was geweldig om daar af en toe met jongens zoals Mamadou Sakho getrain te hebben, maar ik speelde en trainde vooral met het team onder 23 jaar", aldus de verdediger op de clubwebsite van Willem II.

Bij de Tilburgers denkt het Australische talent een grotere kans op speeltijd te krijgen. Volgens Ryan staat Nederland namelijk bekend als een van de beste landen ter wereld waar jonge spelers zich verder kunnen ontwikkelen. "Ik ben erg blij met deze stap en dat ik voortaan voor Willem II uitkom. Ik denk dat het Nederlandse voetbal mij wel ligt. Ik ben een technische speler en dat past bij de manier van spelen hier. Ik hoop geleidelijk omhoog te klimmen en heb uiteraard als doel om een plekje bij de selectie te gaan veroveren."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner