14.01.2017 13:32

Update: 'Transfer El Ghazi is bijna afgerond'

Yoëll van Nieff (l.) probeert Anwar El Ghazi van de bal te zetten tijdens Ajax-FC Groningen. (04-12-2016)
Yoëll van Nieff (l.) probeert Anwar El Ghazi van de bal te zetten tijdens Ajax-FC Groningen. (04-12-2016)

Ajax is deze winterse transferperiode op jacht naar een nieuwe buitenspeler, maar het lijkt erop dat er juist een gaat vertrekken. Lille OSC en Olympique Marseille zouden Anwar El Ghazi deze winter willen inlijven.

El Ghazi leek lange tijd op weg naar de uitgang bij Ajax, nadat hij een aanvaring had met trainer Peter Bosz. De 21-jarige El Ghazi is echter weer in genade genomen en kwam vlak voor de winterstop veelvuldig aan spelen toe. Er liggen nog meer kansen in het verschiet bij Ajax, aangezien directe concurrent Bertrand Traoré met Burkino Faso op de Afrika Cup is.

Toch zouden de onderhandelingen met Lille en Marseille al in een vergevorderd stadium zijn. Volgens de Italiaanse journalist Gianluca di Marzio, werkzaam bij Sky Sports, zou er maandag een contract klaarliggen bij Lille. Het Italiaanse La Gazetto Dello Sport meldt echter dat El Ghazi al een akkoord heeft bereikt met Olympique Marseille. Beide clubs zouden geen moeite hebben om de vraagprijs van zeven miljoen euro op te hoesten, waardoor El Ghazi er zelf met de clubs uit moet zien te komen.

Update: 14-01-2017: 13:32:

Het lijkt er sterk op dat Anwar El Ghazi nog dit weekend de overstap maakt van Ajax naar Frankrijk. Voetbal International meldt dat Lille OSC de nieuwe werkgever wordt van de overbodige Ajax-aanvaller. De laatste dagen zijn de ontwikkelingen rond de transfer van El Ghazi in een stroomversnelling geraakt. De overgang van de aanvaller wordt naar verwachting nog dit weekend afgerond.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner