25.01.2017 12:33

Petrović betreurt maar snapt vertrek Kastaneer

Jens Toornstra (r.) vecht een duel uit met Gervane Kastaneer (l.) tijdens het competitieduel Feyenoord - ADO Den Haag (11-09-2016).
Jens Toornstra (r.) vecht een duel uit met Gervane Kastaneer (l.) tijdens het competitieduel Feyenoord - ADO Den Haag (11-09-2016).

Željko Petrović wil Gervane Kastaneer het liefste bij ADO Den Haag houden, maar de oefenmeester snapt waarom zijn werkgever in gesprek is met andere clubs. Het contract van de aanvaller loopt namelijk aankomende zomer af en mocht ADO geld willen overhouden aan Kastaneer, is dit het laatste moment hem te verkopen.

"Je hebt te maken met meerdere belangen. Het clubbelang, mijn belang, het belang van de spelers", stelt Petrović in gesprek met Voetbal International. "Wij moeten gewoon als club de komende dagen beslissen hoe en wat. Ik ben onderdeel van de club. Ik denk dus ook mee." 1. FSV Mainz 05 is de club die het meest in verband wordt gebracht met Kastaneer, die ongeveer tweehonderdduizend euro moet opleveren.

"Als een transfer noodzakelijk is, dan moet dat maar", betreurt de oefenmeester van ADO die beslissing. "Ik heb de club allang geadviseerd over Kastaneer en andere spelers. Kastaneers' contract loopt over zes maanden af. Het is ook de vraag wat je een speler kunt bieden. Iedereen kent de problemen die we hier de laatste maanden hebben. Ik neem niemand iets kwalijk. Als hij weggaat, dan wensen we hem het allerbeste. Hij heeft het uitstekend gedaan."

De rappe aanvaller, die in november van 2016 zijn debuut maakte bij Jong Oranje tegen Jong Portugal (1-1), kwam afgelopen zomer over van FC Eindhoven en ontpopte zich in Den Haag tot een gevreesde aanvaller. Bij de Eredivisionist deed hij dit seizoen al veertien keer mee en scoorde hij vier doelpunten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner