30.01.2017 16:20

AZ neemt rechtsback over van Rosenborg BK

Jonas Svensson maakt speelminuten tijdens het competitieduel SK Brann - Rosenborg BK (21-08-2016).
Jonas Svensson maakt speelminuten tijdens het competitieduel SK Brann - Rosenborg BK (21-08-2016).

AZ Alkmaar versterkt zich per direct met Jonas Svensson. De 23-jarige verdediger komt over van het Noorse Rosenborg BK en tekent in Alkmaar een contract tot de zomer van 2021.

Svensson wordt bij AZ gezien als de opvolger van Mattias Johansson. De Zweedse rechtsback heeft een aflopende verbintenis in Alkmaar, maar lijkt zijn contract niet te gaan verlengen. Svensson neemt flink wat ervaring mee naar Alkmaar, want de Noorse verdediger heeft ruim tweehonderd officiële wedstrijden in het shirt van Rosenborg achter zijn naam staan, daarnaast kwam hij ook zes keer uit voor het Noorse nationale elftal. 

Svensson is na Martin Ødegaard de tweede Noorse speler die tijdens de huidige transferperiode naar de Eredivisie vertrekt. Ødegaard, die door sc Heerenveen wordt gehuurd van Real Madrid, speelde inmiddels vier wedstrijden in het shirt van de Friezen. AZ had tot afgelopen zomer eveneens een Noor onder contract staan, maar middenvelder Markus Henriksen vertrok eind augustus naar het Engelse Hull City. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner