06.02.2017 16:28

Go Ahead heeft transfervrije Rexhepi op proef

Met de bal aan de voet zoekt Lum Rexhepi naar oplossingen tijdens de Europa League-kwalificatiewedstrijd IFK Göteborg - HJK Helsinki. (28-07-2016)
Met de bal aan de voet zoekt Lum Rexhepi naar oplossingen tijdens de Europa League-kwalificatiewedstrijd IFK Göteborg - HJK Helsinki. (28-07-2016)

De 24-jarige Lum Rexhepi kan de komende week een contract verdienen bij Go Ahead Eagles. De centrale verdediger is sinds eind vorig jaar transfervrij en werkt momenteel een proefperiode af bij de Eredivisionist.

Rexhepi speelde vooralsnog alleen nog maar in zijn geboorteland Finland, waar hij voor FC Honka en HJK Helsinki ruim tachtig wedstrijden op het hoogste niveau speelde. Voor laatstgenoemde club was hij ook actief in de kwalificaties van de Europa League, maar in de derde ronde bleek IFK Göteborg te sterk voor HJK Helsinki. 

De mandekker is ook international van Finland én Kosovo. In 2013 maakte hij zijn internationale debuut tegen Zweden, maar vervolgens koos hij alsnog voor een interlandcarrière bij Kosovo. Voor dat land speelde hij tegen Turkije in 2014 en recenter tegen de Faroer Eilanden.

Go Ahead Eagles kan wat nieuwe invloeden goed gebruiken, aangezien de ploeg momenteel op doelsaldo onderaan staat. De club, die afgelopen speelronde een belangrijke driepunter tegen NEC pakte, haalde in de winterstop met Elvis Manu, Dan Crowley, Pedro Chirivella en Ludcinio Marengo al vier nieuwe spelers.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner