06.04.2017 10:03

Lyon vreest vertrek topschutter Lacazette

Olympique Lyon hoopt stiekem dat Alexandre Lacazette ook aankomend seizoen nog in het shirt van de Franse club speelt, maar de huidige nummer vier van de Ligue 1 weet dat de kans groot is dat de spits gaat vertrekken.

Lacazette was dit seizoen al goed voor 24 treffers in de Ligue 1. "Het vertrek van Alex zou een grote klap voor onze club betekenen", aldus Lyon-directeur Bernard Lacombe tegenover het Franse RMC. "Ook al verdienen we heel veel geld aan hem, we gaan pas echt merken hoe belangrijk hij voor ons was als hij eenmaal is vertrokken. Een vervanger van hetzelfde kaliber aantrekken is onmogelijk."

De Franse aanvaller staat naar verluidt in de belangstelling van onder meer Arsenal en Atlético Madrid. "Ik weet niet naar welke club hij zelf graag wil vertrekken", vervolgt Lacombe, die hoopt dat de spits kiest voor een langer verblijf bij Lyon, zijn verhaal. "Ik hoop stiekem dat hij nog één of twee jaar bij ons blijft. Hij is namelijk een geweldige speler."

Lacazette doorliep de jeugdopleiding van Olympique Lyon en wist inmiddels 122 keer te scoren in 266 officiële wedstrijden namens de Franse club.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner