0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Lucas Biglia 38. / Penalty

90'
Samenvatting

Lazio Roma heeft zich geplaatst voor de halve finale van de Coppa Italia. De Romeinen hadden het lastig in het tweede bedrijf, maar bleven op de been. Milan scoorde twee keer, maar tweemaal werd het doelpunt afgekeurd door scheidsrechter Gianluca Rocchi. Milan had in de tweede helft een overwicht, maar kon deze dus niet uitdrukken in doelpunten.
90'
90'
Het is spannend in de slotfase, maar Lazio staat nog altijd voor: 0-1.
90'
Nu is het Honda met een poging! De Japanners schiet met rechts, maar mikt twee meter naast.
90'
Weer afgekeurd! Cerci zet Milan op gelijke hoogte, maar wederom wordt het doelpunt afgekeurd. Buitenspel van Cerci! Dat scheelde maar een haartje, maar het was net buitenspel.
90'
Bijna nog een keer Lazio! Ogenyi Onazi krijgt een goede kans, maar mikt naast.
90'
Ja, daar kon je op wachten. De scheidsrechter telt er nog vijf minuten blessuretijd bij!
90'
Daar is Pazzini! Eindelijk een schot van de thuisploeg, maar Berisha kan makkelijk redding brengen.
88'
Milan blijft aandringen, maar het komt maar niet tot een kans.
86'
Gele kaart voor Pereirinha (Lazio Roma)
Rocchi heeft er zin in. Nog een gele kaart wegens tijdrekken!
85'
Weer kan Lazio bijna gevaarlijk worden. Keita ontsnapt aan de rechterflank en geeft voor, maar zijn voorzet kan op tijd worden weggewerkt.
85'
Gele kaart voor Baldé Diao Keita (Lazio Roma)
De aanvaller van Lazio krijgt geel wegens tijdrekken.
84'
We zijn uitgewisseld. Konko heeft het veld verlaten. Pereirinha is zijn vervanger.
83'
Wissel in bij Lazio Roma -> Pereirinha
83'
Wissel uit bij Lazio Roma -> Abdoulay Konko
82'
Suso debuteert overigens voor Milan.
82'
Een aanvallende wissel van Inzaghi. Verdediger Albertazzi heeft het veld verlaten. Suso komt in de zijn plaats.
81'
Wissel in bij AC Milan -> Suso
81'
Wissel uit bij AC Milan -> Michelangelo Albertazzi
80'
Daar is Van Ginkel! De Nederlander komt in de plaats van Poli.
79'
Wissel in bij AC Milan -> Marco van Ginkel
79'
Wissel uit bij AC Milan -> Andrea Poli
78'
De paal! Via een goed uitgespeelde counter komt de bal terecht bij Keita. De aanvaller twijfelt niet en haalt uit. Keita laat Abbiati kansloos, maar raakt de paal.
77'
Marco van Ginkel gaat zich opmaken voor een invalbeurt. Kan hij Milan helpen aan de gelijkmaker?
74'
Lazio komt amper meer voor in het spel, maar het wil Milan vooralsnog niet lukken om te scoren. De thuisploeg heeft nog ruim een kwartier de tijd voor een gelijkmaker en die valt momenteel niet uit te sluiten.
71'
Weer een poging van Milan. Ménez ziet een gaatje om te schieten, maar produceert een afzwaaier.
69'
Doelpunt afgekeurd. Giampaolo Pazzini scoort een fantastische treffer namens Milan, maar om onduidelijke reden wordt het doelpunt afgekeurd. Rocchi heeft waarschijnlijk hands gezien.
68'
Er kan op elk moment een doelpunt vallen. Het is echter de vraag aan welke kant. Milan wordt steeds dreigender, maar de counters van Lazio zijn levensgevaarlijk.
65'
Bijna een grote kans voor Milan. Ignazio Abate ontsnapt op de rechterflank. De rechtsback geeft voor, maar Novaretti kan de voorzet onschadelijk maken.
64'
Gele kaart voor Adil Rami (AC Milan)
Domme gele kaart. Adil Rami trapt de bal weg na het fluitsignaal van Rocchi.
61'
Na rust dringt Milan - vanzelfsprekend - het meeste aan, maar de counters van Lazio zijn ook niet ongevaarlijk.
58'
Eindelijk weer een poging van Lazio. Het is Klose met het schot, maar doelman Abbiati heeft geen moeite met de poging van de Duitser.
56'
Eerste poging van Honda. De Japanner krijgt de bal aangespeeld van Alex en besluit meteen uit te halen. Een makkelijke prooi voor doelman Berisha. Deze keer vallen er geen gewonden!
55'
Dušan Basta is de vervanger van Mauricio, die het veld per brancard heeft verlaten.
54'
Wissel in bij Lazio Roma -> Dušan Basta
54'
Wissel uit bij Lazio Roma -> Mauricio
54'
Mauricio ligt weer op de grond. Die gaat het einde van de wedstrijd dus niet halen.
53'
Mauricio staat weer op het veld, maar het is de vraag hoelang hij nog door kan. Hij oogt niet al te fris meer.
52'
Eerste échte mogelijkheid voor Milan in de tweede helft. Alex kan koppen na een voorzet van Ménez, maar de Braziliaan mikt nipt naast.
52'
Een vroege wissel bij Milan. Keisuke Honda komt als vervanger van Sulley Ali Muntari, die onzichtbaar speelde.
51'
Wissel in bij AC Milan -> Keisuke Honda
51'
Wissel uit bij AC Milan -> Sulley Ali Muntari
49'
Wat een lompe actie van doelman Berisha. Hij kegelt Mauricio omver tijdens het uitkomen. De verdediger is flink aangeslagen na de botsing met zijn doelman.
48'
Milan dringt aan in de openingsfase na rust, maar kan Lazio vooralsnog nog niet écht in de problemen brengen.
46'
We zijn weer begonnen in Milaan. Lazio heeft gewisseld. Cataldi zien we niet meer terug. Diego Novaretti komt in zijn plaats.
46'
Wissel in bij Lazio Roma -> Diego Novaretti
46'
Wissel uit bij Lazio Roma -> Danilo Cataldi
46'
45'

Lazio Roma gaat rusten met een 1-0 voorsprong, maar de wedstrijd is nog niet gespeeld. Lorik Cana werd vlak voor rust met twee keer geel van het veld gestuurd, waardoor AC Milan zich in de tweede helft nog kan terugvechten in de wedstrijd. De voorsprong is terecht, aangezien Lazio de eerste helft domineerde, maar Lazio zal in de tweede helft hoogstwaarschijnlijk vooral moeten gaan verdedigen.
45'
44'
Geel-rode kaart voor Lorik Cana (Lazio Roma)
Oliedom! Cana begaat wederom een lichte overtreding, deze keer op Ménez. De Fransman gaat met veel theater naar de grond, waardoor Rocchi zich genoodzaakt voelt op Cana zijn tweede gele kaart te geven. Onterecht, maar wel de realiteit.
44'
Cerci wijkt met zijn linkerbeen vaak uit naar de rechterflank, maar tot dusver brengt de huurling van Atlético Madrid te weinig.
42'
Milan-trainer Inzaghi moet wat gaan verzinnen tijdens de rust, want het is duidelijk dat het op deze manier niet gaat lukken.
40'
Dit lijkt een onmogelijke opdracht voor Milan. De thuisploeg zit al niet lekker in de wedstrijd en staat nu ook op achterstand.
38'
Doelpunt voor Lazio Roma, 0:1 door Lucas Biglia
Lucas Biglia stuurt Abbiati de verkeerde hoek in en brengt Lazio op voorsprong: 0-1.
37'
Strafschop! Lazio krijgt een penalty na een handsbal van Michelangelo Albertazzi.
34'
Ménez krult de vrije trap over de muur, maar de poging van de Fransman gaat ook over het doel.
33'
Milan krijgt een vrije trap op een mooie positie...
33'
Cerci! Bijna komt Milan uit het niets op voorsprong. Een lange bal van achteruit komt plotseling voor de voeten van Cerci terecht. De aanvaller haalt uit, maar schiet recht op doelman Berisha af.
33'
Al ruim een kwartier valt er weinig te beleven in Milaan. Lazio heeft het meeste balbezit, maar creëert eigenlijk bar weinig.
30'
Lazio probeert het spel te maken, maar Milan blijft compact spelen. Het is moeilijk doorkomen voor Lazio.
26'
Milan blijft overigens wel een gevaarlijke ploeg. Want op de counter kunnen ze er razendsnel uitkomen.
24'
Een groot verschil tussen Milan en Lazio is dat Lazio als een team opereert. Milan speelt als een stel individualisten.
22'
Lazio is inmiddels de bovenliggende partij en wacht geduldig op fouten van Milan. De thuisploeg komt telkens - door een aantal domme beslissingen - in de problemen. Een voorsprong van Lazio kan daarom niet lang meer uitblijven.
19'
Een goede kans voor Lazio. Konko kopt een voorzet van Klose richting Danilo Cataldi, maar omdat Riccardo Montolivo op het allerlaatste moment kan ingrijpen wordt een grote kans voorkomen.
18'
Eindelijk een poging van Milan. Ménez begint aan een kleine solo en gaat voor eigen succes, maar stuit op doelman Berisha.
15'
Bijna een grote blunder! Ménez speelt de bal veel te kort terug op zijn eigen doelman, maar omdat Abbiati staat op te letten kan Baldé Diao Keita niet op tijd bij de bal komen. Ménez mag zijn doelman bedanken.
15'
Zowel Milan als Lazio is vooralsnog erg slordig in balbezit. Veelal wordt de bal te makkelijk ingeleverd bij de tegenstander.
13'
Nog weinig spektakel in de openingsfase, maar een doelpunt kan in Italië uit het niets vallen. Daar weet Milan-trainer Filippo Inzaghi alles van.
9'
Klose moet scoren! De Duitse spits wordt gelanceerd en gaat om doelman Christian Abbiati heen. Klose schiet met links richting doel, maar mikt in het zijnet. Dit had de 0-1 moeten zijn!
8'
Dat ging maar net goed voor Lazio. Andrea Poli omspeelt doelman Etrit Berisha, maar komt in een moeilijke hoek uit. Poli probeert Jérémy Ménez aan te spelen, maar dat gaat fout. Daar had meer ingezeten.
7'
Lazio is wakker en heeft inmiddels het heft in handen genomen. Milan loert op de counter.
5'
Bijna de eerste mogelijkheid voor Lazio. Miroslav Klose lijkt te kunnen koppen na een voorzet van Abdoulay Konko, maar mist de bal volledig.
4'
Milan zet vroeg druk. De thuisploeg wil duidelijk wat goedmaken. Afgelopen weekend werd er in de competitie namelijk met 3-1 verloren van Lazio.
2'
Het eerste gevaar komt van de thuisploeg. Alessio Cerci mag een vrije trap nemen, maar zijn poging kan makkelijk weggewerkt worden.
1'
De bal rolt in Milaan. De thuisploeg heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij het AC Milan tegen Lazio Roma. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van dit bekerduel. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer één uur voor aanvang de opstellingen van beide elftallen bekijken.

AC Milan

AC Milan – met de Nederlanders Marco van Ginkel en Nigel de Jong in de gelederen - kan wel een succesje gebruiken. De Milanezen staan momenteel op de achtste plek in de Serie A, waardoor Europees voetbal momenteel ver weg is. De snelste weg naar Europa is óók in Italië via de beker. Milan neemt het in de kwartfinale van de Coppa Italia op tegen Lazio Roma. Milan kwam in de kwartfinale terecht door in de achtste finale af te rekenen met Sassuolo (2-1). Milan zal met weinig vertrouwen aantreden tegen Lazio, want er werd al vier competitiewedstrijden op rij niet meer gewonnen.

Lazio Roma

Lazio heeft iets meer vertrouwen dan Milan. De ploeg van de Nederlanders Stefan de Vrij en Edson Braafheid staat momenteel op de vijfde plaatst in de Serie A. De weg van Lazio naar de kwartfinale was bovendien iets langer. Bassano Virtus (7-0), AS Varese 1910 (3-0) en Torino (3-1) werden verslagen door de Romeinen. In de competitie is Lazio bezig aan een wisselvallige periode. Er werd gelijkgespeeld tegen aartsrivaal AS Roma (2-2) en Internazionale (2-2). Daarnaast won Lazio van Sampdoria (3-0) en Atalanta (3-0), maar afgelopen weekend was Napoli met 1-0 te sterk voor Lazio.

Beker en competitie

De laatste keer dat Lazio en Milan elkaar tegen kwamen in de beker was op 26 januari 2012. Djibril Cissé had Lazio al vroeg op voorsprong gezet, maar dankzij doelpunten van Robinho, Clarence Seedorf en Zlatan Ibrahimović won Milan het duel met 3-1. Milan en Lazio kwamen elkaar dit seizoen op de openingsspeelronde al tegen. Ook dat duel viel ten prooi van Milan. Keisuke Honda, Sulley Muntari en Jérémy Ménez waren verantwoordelijk voor de doelpunten, terwijl Lazio nog terug kwam via een eigen doelpunt van Alex (3-1).

De terugwedstrijd stond afgelopen weekend op het programma. Milan ging op bezoek bij Lazio, maar keerde zonder punten huiswaarts. De Milanezen kwamen via Ménez al vroeg op voorsprong, maar verloren uiteindelijk met 3-1. Marco Parolo (twee keer) en Miroslav Klose waren verantwoordelijk voor de doelpunten.