27.01.2015 22:39

Lazio bekert verder ondanks rode kaart Cana

Lazio Roma heeft zich binnen negentig minuten, maar vanaf elf meter, geplaatst voor de halve finale van de Coppa Italia. AC Milan werd – ondanks een rode kaart van Lorik Cana in de 44e minuut – met 1-0 verslagen.

Lazio Roma had tijdens de eerste helft het heft in handen. Lazio had het meeste balbezit en moest daardoor het spel maken. De bezoekers uit Rome kregen al vroeg een opgelegde mogelijkheid, maar Miroslav Klose verzuimde deze grote kans te benutten. Lazio had tijdens het eerste bedrijf vrij weinig te duchten van Milan en kwam in de 38e minuut terecht op voorsprong. Scheidsrechter Gianluca Rocchi legde de bal op de stip na een handsbal van Michelangelo Albertazzi. Lucas Biglia profiteerde optimaal van dit buitenkansje: 0-1.

Er leek na de voorsprong geen vuiltje aan de lucht voor Lazio, maar Lorik Cana kreeg vlak voor rust twee keer geel. Tweemaal was het een licht vergrijp, maar Rocchi voelde zich genoodzaakt om Cana tweemaal te bestraffen met een gele kaart. Met een man meer drong Milan in de beginfase na rust aan. De thuisploeg moest het spel maken, terwijl Lazio enkel nog kon loeren op de counter.

Milan bleef in de slotfase aanzetten. Het kwam via Giampaolo Pazzini op gelijke hoogte, maar Rocchi keurde het doelpunt wegens hands af. De thuisploeg had tijdens het tweede bedrijf het meeste recht op een doelpunt, maar Lazio kwam via Baldé Diao Keita het dichtste bij. De aanvaller van Lazio raakte na een messcherpe counter de paal. Milan bleef aandringen, maar de thuisploeg kwam niet tot scoren. Alessio Cerci scoorde weliswaar de 1-1, maar deze keer werd het doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. Lazio mag zich daardoor melden in de halve finale van de Coppa Italia. Milan mag zich komend weekend revancheren in het thuisduel met  Parma, terwijl Lazio op bezoek gaat bij Cesena.

Door: Jurre Hermans