Juventus
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Álvaro Morata 89. / Schot met links  (Llorente)

90'

Goed was het niet, maar Juventus heeft de halve finale van de Coppa Italia bereikt. Door een laat doelpunt van invaller Álvaro Morata werd Parma, dat dapper strijdde, met 0-1 aan de kant gezet.
90'
89'
Doelpunt voor Juventus, 0:1 door Morata
Dit moet wel de beslissing in de wedstrijd zijn! Parma hield lang stand, maar Álvaro Morata schiet Juventus vlak voor tijd naar de halve finale van de Coppa Italia. De Spanjaard komt één op één met Antonio Mirante en rondt vervolgens koel af.
86'
De lat! Daar was bijna de voorsprong voor Juventus. Claudio Marchisio schiet van dichtbij en via een been van een verdediger van Parma raakt de bal de lat!
84'
Álvaro Morata laat zijn klasse even zien! De Spanjaard draait weg bij zijn tegenstander, zoekt zijn rechterbeen en haalt vanaf een meter of dertig uit. Antonio Mirante heeft moeite met het schot, maar hij voorkomt wel dat Juventus op voorsprong komt.
81'
Het begint er steeds meer op te lijken dat we gaan verlengen in Parma. Juventus zet wel aan, maar komt nauwelijks in de buurt van het doel van Antonio Mirante.
79'
Na een kort oponthoud wordt het spel weer hervat.
79'
Een klein opstootje! Daniele Galloppa geeft een klein zetje aan Stephan Lichtsteiner, die als een stervende zwaan na de grond gaat.
77'
De jonge Kingsley Coman kan terugkijken op een goede wedstrijd. Samen met Simone Pepe is hij een ven de weinige lichtpuntjes van dit duel in de Coppa Italia.
77'
Wissel in bij Juventus -> Morata
77'
Wissel uit bij Juventus -> Kingsley Coman
75'
Lazio Roma bereikte gisteren ten koste van AC Milan de laatste vier van de Coppa Italia. De andere twee wedstrijden in de kwartfinale zijn AS Roma - Fiorentina en Napoli - Inter.
73'
De vrije trap brengt Antonio Mirante niet in de problemen. De doelman van Parma kan de bal simpel vangen.
73'
Na een lichte overtreding op Andrea Pirlo krijgt Juventus een vrije trap op een meter of 25 van het doel van Parma. De meester zelf gaat achter de bal staan.
71'
Alessandro Lucarelli is al 37, maar hij heeft Llorente vanavond in zijn zak. De ouwe rot in dienst van Parma speelt een zeer sterke wedstrijd!
70'
Wissel in bij Juventus -> Paul Pogba
70'
Wissel uit bij Juventus -> Arturo Vidal
68'
Bij Juventus zal Paul Pogba zometeen in het veld komen. De Fransman in Italiaanse dienst verkeert de laatste weken in topvorm. Hij maakte vier doelpunten in de laatste vier wedstrijden van Juventus.
66'
Kopbal Gabriel Paletta! Uit een hoekschop kopt de verdediger van Parma de bal een meter over het doel van Marco Storari.
65'
Parma won dit seizoen slechts drie van de twintig wedstrijden in de Serie A. Juventus verloor slechts één keer. Weet Parma vanavond te winnen, dan zou dat een enorme stunt zijn.
63'
Ook Andrea Pirlo heeft het vanavond niet. De architect op het middenveld van Juventus laat zich (te) weinig gelden.
61'
Gele kaart voor Gabriel Paletta (Parma FC)
Kingsley Coman zoekt Gabriel Paletta op, die de jonge Fransman een zetje geeft. Dat kost Paletta een gele kaart.
59'
Volley van Andrea Rispoli! Cristian Rodríguez geeft een voorzetr en Rispoli twijfelt niet en schiet de bal in één keer uit de lucht. Via een been van een verdediger van Juventus komt de bal weer terug in het spel.
58'
Draaien, keren, draaien, keren. Kingsley Coman schudt in het strafschopgebied zijn tegenstander af en schiet daarna uit een zeer lastige hoek de bal in het zijnet.
58'
Meerdere spelers van Juventus lopen zich warm, waaronder Paul Pogba. de club ui Turijn speelt na rust iets beter dan in de eerste helft, maar het is nog niet goed genoeg.
55'
Goede kans Giorgio Chiellini! Andrea Pirlo neemt een hoekschop en hij plaatst de bal op het hoofd van teamgenoot Chiellini, die de bal een halve meter over kopt.
54'
Daniele Galloppa mag de corner nemen, maar hij vindt geen medespeler met zijn voorzet.
53'
Parma krijgt een hoekschop! Cristian Rodríguez geeft de bal voor en via het lichaam van Stephan Lichtsteiner gaat de bal over de achterlijn.
52'
Daar is weer die Simone Pepe! Met een prachtige beweging ontdoet hij zich van Massimo Gobbi. De voorzet die daarna volgt is net iets te scherp voor Llorente.
50'
Simone Pepe is absoluut één van de hoogtepuntjes vanavond. De Italiaan komt in de competitie nauwelijks aan de bak bij Juventus, maar vanavond laat hij leuke dingen zien.
48'
Fabiano Santacroce heeft een moooie naam, maar hij begaat een vieze overtreding op de jonge Kingsley Coman. De invaller krijgt geen kaart, maar hij houdt er wel een wond in zijn gezicht aan over.
47'
Een uitstekende voor van Simone Pepe levert Juventus geen doelpunt op! Patrice Evra probeert de bal te koppen, maar hij verliest het kopduel van een verdediger van Parma.
46'
We zijn weer onderweg! Zal er in de tweede helft wel worden gescoord in Parma?
46'
45'

De eerste 45 minuten van de Coppa Italia-wedstrijd tussen Parma en Juventus zijn teleurstellend verlopen. De koploper van de Serie A had het betere van het spel, maar wist nauwelijks iets te creëren. Op slag van rust kwam het team van Massimiliano Allegri bijna op voorsprong, toen een voorzet van Simone Pepe de paal raakte.
45'
45'
Op slag van rust komt Juventus bijna op voorsprong! Simone Pepe draait vanaf de rechterkant de bal voor en zijn voorzet raakt de binnenkant van de paal! Daar komt Parma goed weg.
44'
Het is voor Juventus alweer een tijdje geleden dat het de Coppa Italia won. De laatste keer was in 1995. De tegenstander van vanavond, Parma, werd toen in de finale verslagen.
42'
Zo naderen we de rust, maar heeft Juventus nog maar bar weinig laten zien. Parma heeft minder balbezit, maar in tegenstelling tot de koploper van de Serie A wel kansen gekregen.
40'
Dat is de grootste kans tot nu toe! De bal wordt vanaf de linkerkant voorgegeven en Antonio Nocerino neemt 'm in één keer op de pantoffel. De bal gaat hard richting doel, maar een speler van Juventus staat in de baan van het schot. Daardoor hoeft Marco Storari niet in actie te komen.
38'
Daniele Galloppa probeert het maar eens van grote afstand! De poging van de nummer 14 van Parma gaat ruim over.
37'
Parma blijft vooralsnog heel eenvoudig overeind. Dat komt mede doordat het tempo bij Juventus veel te laag ligt.
35'
Een vroege wissel bij Parma. Met pijn aan zijn rechterbeen verlaat Pedro Mendes het veld. Zijn vervanger heeft in ieder geval een prachtige naam: Fabiano Santacroce.
35'
Wissel in bij Parma FC -> Fabiano Santacroce
35'
Wissel uit bij Parma FC -> Pedro Mendes
32'
Zo! Giorgio Chiellini begaat een harde overtreding op Raffaele Palladino. De scheidsrechter besluit echter geen kaart te geven. Even daarvoor beging MacDonald Mariga een overtreding op Simone Pepe, maar toen floot de arbiter niet.
30'
Het eerste halfuur van de wedstrijd zit erop. Juventus heeft het betere van het spel, maar het team van Massimiliano Allegri heeft nog geen enkele echte kans gecreëerd. Parma kreeg via Raffaele Palladino een aardige mogelijkheid.
28'
Pijn bij de rechtsback van Parma, Pedro Mendes. Na een korte blessurebehandeling geeft hij het sein dat hij door kan spelen.
27'
De jonge Kingsley Coman laat af en toe zien zeer aardig te kunnen voetballen. De handelingssnelheid van de achttienjarige Fransman ligt zeer hoog.
25'
Een mooie aanval van Parma eindigt met een anti-climax. De bal komt uiteindelijk bij Antonio Nocerino, die besluit de bal voor te geven. Zijn voorzet gaat echter aan alles en iedereen voorbij.
22'
De eerste échte poging van de wedstrijd! Raffaele Palladino trekt vanaf de linkerkant naar binnen en haalt vanaf een meter of twintig uit. Het harde schot gaat een half metertje over het doel van Marco Storari.
21'
Mooie actie van Simone Pepe! De rechtspoot trekt vanaf de rechterkant naar binnen, speelt twee man voorbij en lost vervolgens een schot. Via het lichaam van Alessandro Lucarelli gaat de bal over de achterlijn.
20'
En weer een fout van Llorente. Op de rand van het strafschopgebied probeert de spits de bal te kaatsen op Simone Pepe, maar dat mislukt.
19'
Llorente maakt vooralsnog weinig indruk. De lange Spanjaard lijdt veel balverlies en wint weinig fysieke duels.
18'
Juventus voert de druk op. Parma wordt langzaam maar zeker teruggedrongen.
16'
Het is Andrea Pirlo die de vrije trap neemt en hij vindt met zijn voorzet Giorgio Chiellini. De verdediger kopt de bal tegen een speler van Parma aan.
15'
Gele kaart voor Massimo Gobbi (Parma FC)
De 34-jarige Gobbi houdt Stephan Lichtsteiner op de rand van het strafschopgebied vast en krijgt daarvoor een gele kaart.
14'
Wisselspeler Paul Pogba lijkt zijn jas uit te trekken. Moet Juventus al vroeg in de wdstrijd noodgedwongen wisselen?
12'
Daar is de eerste poging van de wedstrijd, al stelt het niet heel veel voor. Massimo Gobbi geeft de bal vanaf de rechterkant laag voor en Raffaele Palladino probeert met de buitenkantje rechts de bal richting doel te schieten. De poging van Palladino gaat ruim naast.
10'
Geen kansen in de eerste tien minuten van de wedstrijd. Parma had in de eerste vijf minuten het initiatief, maar het is nu Juventus dat de controle heeft.
9'
Dat hebben we de Italiaan wel eens beter zien doen. De hoge voorzet wordt simpel uit de lucht geplukt door Antonio Mirante.
8'
Pedro Mendes begaat een harde overtreding op Arturo Vidal, halverwege de helft van Parma. De vrije trap zal worden genomen door Andrea Pirlo.
7'
Antonio Mirante mag voor het eerst vanavond de bal voelen. De doelman van Parma kan een lange bal simpel vangen.
5'
De hoekschop levert de ploeg van Roberto Donadoni niets op. In het strafschopgebied wordt een overtreding gemaakt op Arturo Vidal, waardoor Juventus een vrije trap krijgt.
4'
Het is dan ook niet verrassend dat de eerste hoekschop van de wedstrijd voor Parma is. Raffaele Palladino is degene die de corner versiert.
4'
Het begin van de thuisploeg is goed. Parma heeft in de eerste paar minuten van de wedstrijd het initiatief.
2'
Aan de rechterkant van het veld stoomt Andrea Rispoli en hij probeert de bal voor te geven, maar dat mislukt. De voorzet van de Italianen eindigt in het zijnet van het doel van Juventus.
1'
De handjes worden geschud in Estadio Ennio Tardini. De wedstrijd staat op het punt van beginnen!
Bij Parma iets minder wijzigingen dan bij Juventus: vijf. De hekkensluiter van de Serie A begint 'gewoon' met doelman Antonio Mirante. Ook Raffaele Palladino, Massimo Gobbi, Antonio Nocerino, Cristian Rodríguez en Gabriel Paletta zijn spelers die in de vorige wedstrijd startten en vanavond weer beginnen.
Bij Juventus niet de gebruikelijke namen vanavond. Claudio Marchisio, Giorgio Chiellini en Arturo Vidal zijn de drie namen die de afgelopen wedstrijd tegen Chievo Verona (2-0 winst) speelden en vanavond weer in de basis staan. Trainer Massimiliano Allegri stuurt dus acht andere namen het veld in ten opzichte van de vorige wedstrijd.

Het gaat dit seizoen weer uitstekend met Juventus. De club uit Turijn staat bovenaan in de Serie A, Juventus overwinterde in de Champions League en vanavond nemen de mannen van Massimiliano Allegri het in de kwartfinale van de Coppa Italia op tegen het geplaagde Parma. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik doe verslag van deze bekerwedstrijd. Je kunt een uur voor aanvang van het duel hier de opstellingen vinden.

Juventus ijzersterk in Italië

Juventus veroverde de afgelopen drie seizoenen het kampioenschap in de Serie A en de club uit Turijn is hard op weg om dit seizoen de titel te prolongeren. In de afgelopen jaren wist Juventus echter geen enkele keer beslag te leggen op de Coppa Italia. Dit seizoen stroomde Juventus in de achtste finale in het bekertoernooi. In die ronde rekende het team van Allegri af met Hellas Verona (6-1). Nu treft het Parma, dat een desastreus seizoen kent.

Parma dit seizoen zeer zwak

Het is een zwaar seizoen voor de supporters van Parma. De club van trainer Roberto Donadoni won dit seizoen slechts drie van de twintig competitiewedstrijden. Eén keer werd er gelijkgespeeld, maar Parma kreeg in december een punt aftrek wegens achterstallige betalingen. De hekkensluiter van de Serie A heeft een achterstand van liefst tien punten op nummer zeventien Cagliari. De nummers achttien, negentien en twintig degraderen aan het einde van het seizoen direct naar de Serie B. In de Coppa Italia gaat het wat beter met Parma: in de achtste finale werd Cagliari uitgeschakeld. Nu wacht het gevreesde Juventus.

Grote score eerder dit seizoen

Eerder dit seizoen maakte Juventus gehakt van Parma. In de elfde speelronde van de Serie A won de regerend landskampioen met liefst 7-0 van de hekkensluiter van de competitie. Carlos Tévez, Fernando Llorente en Álvaro Morata maakten allen twee doelpunten. Stephan Lichtsteiner maakte de zevenklapper compleet.