26.02.2014 13:00

Foto van de Week: Het toneelstuk van Pellè

“Ronald, als we deze wedstrijd straks niet winnen, dan schop ik de boel kort en klein”, dat zei Graziano Pellè na zijn schitterende openingstreffer tegen Feyenoord-trainer Ronald Koeman. Op dat moment was er nog geen vuiltje aan de lucht. Feyenoord domineerde in Enschede en leek af te stevenen op een overwinning.

De eerste zeventig minuten

Afgelopen zondag stond de topper tussen FC Twente en Feyenoord op het programma. De Rotterdammers moesten winnen om kans te blijven maken op het kampioenschap. Vooraf werden de Enschedeërs als favoriet gezien, maar tijdens de wedstrijd bleek het allemaal even anders te gaan. Feyenoord was heer en meester. Al binnen vijf minuten had Feyenoord een strafschop moeten krijgen, maar scheidsrechter Serdar Gözübüyük verzuimde de penalty toe te kennen en spaarde doelman Nick Marsman. Even later kreeg Rasmus Bengtsson de bal tegen zijn hand. Waar Feyenoord een week eerder een strafschop tegen kreeg na een handsbal van Miquel Nelom, daar kwam Bengtsson goed weg. Toch was Feyenoord op voorsprong gekomen. Op aangeven van Jean-Paul Boëtius schoot Pellè de bal fraai achter de Twentse sluitpost. Na rust bracht Boëtius Feyenoord op een 2-0 voorsprong, waardoor de wedstrijd gespeeld leek. Feyenoord kreeg een aantal mogelijkheden op meer, maar vergat de score verder uit te breiden. Na 68 minuten spelen kwam de thuisploeg plots terug in de wedstrijd. Oud-Feyenoorder Luc Castaignos strafte een fout van Joris Mathijsen af: 1-2.

Frustrerende slotfase

Ondanks de tegentreffer was er nog geen man overboord. Feyenoord moest wat meer terugzakken, maar pas in de allerlaatste minuut van de reguliere speeltijd kregen de Tukkers een niet te missen kans. Invaller Torgeir Børven leek de 2-2 binnen te schieten, maar de grote teen van doelman Erwin Mulder voorkwam een gelijkmaker. Scheidsrechter Gözübüyük besloot vervolgens vijf minuten blessuretijd bij te trekken, wat enigszins te begrijpen viel, aangezien Mulder na de 1-2 van Castaignos al begon met tijdrekken. Na ruim 94 minuten gespeeld te hebben gooide FC Twente de bal nogmaals voor de pot. Lex Immers leek de bal makkelijk weg te kunnen werken, maar moest op knullige wijze een hoekschop toestaan. En dat heeft Lex geweten ook. Cuco Martina schoot na bijna 95 minuten spelen de 2-2 tegen de touwen. Castaignos stond in buitenspelpositie en was zichtbaar doelman Mulder aan het hinderen, maar de scheidsrechter en zijn assistenten gaven Twente groen licht: 2-2.

Frustratie bij Pellè

Als Usain Bolt op de 100meter sprint vloog Pellè vervolgens richting de catacomben. De frustratie van de Italiaan was zo groot, dat hij onderweg drie keer een trap uitdeelde. Een groot toneelstuk van de Italiaanse spits, die na afloop geen spijt had van zijn gedrag. Pellè voelde zich namelijk bestolen, en terecht, was het oordeel van de media. De spits moest vrezen voor een schorsing. En dat terwijl Pellè juist een poging deed om geen schorsing op te lopen. De Italiaan wilde namelijk voorkomen dat hij de Klassieker van aankomende zondag zou missen, door snel naar binnen te rennen en daar zijn frustratie te uiten. Gelukkig voor Feyenoord hoeft de Pellè de wedstrijd tegen Ajax niet te missen. De spits kreeg slechts een voorwaardelijke schorsing en een geldboete. Overigens zei de Italiaan niet écht dat hij de boel kort en klein zou schoppen na zijn treffer. Hij reageerde op een opmerking die trainer Koeman eerder die week had gemaakt. De Feyenoord-trainer had namelijk gezegd dat Dušan Tadić misschien wel de beste speler van de Eredivisie was. Daar was Graziano het natuurlijk niet mee eens. Want wie is er nou een betere toneelspeler in de Eredivisie dan onze eigen Graziano Pellè?

Door: Jurre Hermans