25.02.2014 13:21

Slinger Castaignos door dat hele veld heen

"Daar stond Luc Castaignos net scheidsrechter!"

Het zal niet heel vaak voor komen dat een ploeg zo benadeeld wordt in een wedstrijd. Erwin Mulder zag letterlijk twee punten aan hem voorbij rollen en is daarom de Schlemiel van de Week.

Pech, pech, pech

Ja, Feyenoord had in de eerste vijf minuten al een penalty moeten krijgen. En ja, Nick Marsman had met rood van het veld gemoeten. En misschien maakte Rasmus Bengtsson opzettelijk hands. Het feit blijft dat aan het einde van speelronde 25 op Teletekst de einduitslag van 2-2 staat genoteerd. Beide ploegen een punt en vooral Feyenoord woedend. Iedereen keek natuurlijk naar aanvoerder Graziano Pellè, die als een volwaardig binnenhuisarchitect de catacomben van de Grolsch Veste verbouwde. Maar waarom kijken we niet naar die arme Mulder?

Die keeper waarvan we weten dat hij al jarenlang de eerste keuze is bij Feyenoord, maar nog niet hoeft te denken aan een plek bij het Nederlands elftal. Een keeper die in de 95e minuut van de wedstrijd FC Twente - Feyenoord een heel lullig balletje langs zich heen zag rollen. Niet langzaam, maar ook niet snoeihard. Alle camera's gingen naar het Italiaanse tafereel, maar hoe reageerde de doelman van Feyenoord?

Hou die woede vast

Sip, kan een juiste woordkeuze zijn. Eerst woedend, schreeuwend terwijl hij naar de grensrechter loopt, maar daarna ingetogen boosheid. Want rustig, dat is Mulder wel hoor. Zoals het een echte keeper betaamd kan ook hij zijn verdedigers te huid vol schelden als het nodig is, maar daarnaast zul je Erwin Mulder niet vaak zien koken van woede. Misschien heeft de goalie dat wel nodig, zeker in zo'n situatie als met Luc Castaignos. De spits van FC Twente ging dicht bij Mulder staan. Dan moet Erwin Mulder in zo'n situatie de spits door het hele veld heen gooien. "Je mag overal staan, maar niet ergens waar je me eventueel kan hinderen."

Door: Jos Boesveld