Feyenoord Zaterdag, 8. Februari 2014
NEC Nijmegen
5:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Søren Rieks 11. / Schot met rechts  (Michael Higdon)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Lex Immers 26. / Schot met links  (Miquel Nelom)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Graziano Pellè 35. / Schot met rechts  (Daryl Janmaat)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Jean-Paul Boëtius 55. / Schot met links  (Lex Immers)
4 : 1 Torinfos in de Ticker Graziano Pellè 59. / Schot met links  (Miquel Nelom)
5 : 1 Torinfos in de Ticker Jean-Paul Boëtius 78. / Schot met rechts

90'

Feyenoord maakte in de tweede helft een einde aan de hoop van NEC. Met drie doelpunten kwam Feyenoord uiteindelijk op vijf treffers uit. Rieks miste voor NEC nog een penalty na een uur spelen.
90'
88'
Voor Feyenoord is het nu rustig de wedstrijd uitvoetballen en niet tegen domme kaarten of blessures oplopen. Er komen nog genoeg pittige wedstrijden aan voor de Rotterdammers en daar hebben ze iedereen voor nodig.
84'
Een trieste aftocht van Jantscher, die het veld geblesseerd moet verlaten nadat Stefan de Vrij op zijn voet stond. NEC wisselde al drie keer en moet dus met tien man verder.
81'
Wissel uit bij Feyenoord -> Ruben Schaken
78'
Doelpunt voor Feyenoord, 5:1 door Jean-Paul Boëtius
En nummer vijf is ook een feit! Er komt ontzettend veel ruimte achterin bij NEC en daar profiteert Boëtius van. Hij komt één op één met Gravenberch, maar speelt hem niet uit. Hij schiet de bal bekeken langs de verdediger en Johnsson heen.
77'
Zo, nog een prima vrije trap van Vilhena hoor! De middenvelder krult met links de bal richting de linkerkruising, maar Johnsson weet de bal onder de lat vandaan te tikken.
76'
En bij Feyenoord is het juist andersom. Pellè is heel erg belangrijk voor het elftal en krijgt nu rust gegund. Mitchell te Vrede komt voor hem in de plaats.
76'
Wissel in bij Feyenoord -> Mitchell te Vrede
76'
Wissel uit bij Feyenoord -> Graziano Pellè
74'
Voor de winst gaat NEC niet meer, maar Alireza Jahanbakhsh wat speeltijd geven en hem zo iets laten herstellen, de aanvaller kwakkelt nog al met zijn fitheid, dat kan natuurlijk wel. Een kwartier voor tijd vervangt hij Hemlein.
74'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Alireza Jahanbakhsh
74'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Christoph Hemlein
72'
Gele kaart voor Jean-Paul Boëtius (Feyenoord)
Het gaat nu wel hard met de gele kaarten. Boëtius verdedigt mee en doet dit een beetje lomp. Met een harde sliding ontzet hij Hemlein.
68'
Gele kaart voor Rens van Eijden (NEC Nijmegen)
Rens van Eijden krijgt een gele kaart omdat hij Jean-Paul Boëtius afstopt. Alhoewel. De kaart lijkt meer vanwege zijn reactie te zijn. Van Eijden vindt het geen overtreding en laat dit duidelijk merken.
67'
Een wissel voor het wisselen, dat is dit. Goossens gaat naar de kant en Otman Bakkal komt in het veld.
67'
Wissel in bij Feyenoord -> Otman Bakkal
67'
Wissel uit bij Feyenoord -> John Goossens
66'
Nou, hoe gek wil je het hebben. Twee gemiste penalty's, op hetzelfde doel, in dezelfde hoek.
64'
Penalty gemist door Søren Rieks, NEC Nijmegen
En weer is het niet raak! NEC doet het ook al zo slecht met penalty's. Ze kregen er dit seizoen zes en misten er vier. Rieks kiest de rechterhoek uit, maar Mulder doet dit ook.
64'
Penalty NEC! Nelom gaat in de fout in duel met Christoph Hemlein.
62'
Gele kaart voor Hans Mulder (NEC Nijmegen)
Na het doelpunt krijgt Mulder een gele kaart. Hij raakt Tonny Vilhena hard en gaat in het boekje van Wiedemeijer.
62'
Door de vier treffers tegen NEC heeft Feyenoord nu vijftig doelpunten gescoord in de Eredivisie. FC Twente heeft er één meer gescoord.
59'
Doelpunt voor Feyenoord, 4:1 door Graziano Pellè
En nu kan het feest echt beginnen voor de Feyenoorders! Nelom met zijn tweede assist, maar de eer komt Pellè toe. Hij neemt de voorzet van de verdediger in één keer op zijn pantoffel en schiet schitterend raak. 4-1 en de wedstrijd is nu definitief gespeeld.
55'
Doelpunt voor Feyenoord, 3:1 door Jean-Paul Boëtius
En daar is dan de derde treffer van Feyenoord. Immers zet voor vanaf rechts en Ruben Schaken maait vervolgens hard over de bal heen. Hierdoor is de defensie van NEC uit positie en kan Boëtius in de bal komen. Hij haalt snoeihard uit met links en laat Johnsson kansloos.
54'
NEC laat in het begin van de tweede helft nou niet echt zien dat ze nog voor de overwinning willen gaan. Feyenoord blijft balbezit houden en NEC vindt dat wel best.
50'
Gravenberch is een centrale verdediger die door NEC gehuurd wordt van (Jong) Ajax. In de jeugd speelde hij echter vooral in de spits, waardoor hij ook voor die rol gebruikt kan worden.
47'
NEC en Feyenoord zijn weer begonnen aan de wedstrijd. NEC wisselt twee keer na de rust. Hans Mulder vervangt Koolwijk en Danzell Gravenberch vervangt Marnick Vermijl. Gravenberch maakt zijn officiële debuut voor NEC.
46'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Danzell Gravenberch
46'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Marnick Vermijl
46'
Wissel in bij NEC Nijmegen -> Hans Mulder
46'
Wissel uit bij NEC Nijmegen -> Ryan Koolwijk
46'
45'

NEC begon ontzettend goed aan de wedstrijd met een goal, maar liet daarna het initiatief aan Feyenoord. Via Immers kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd. Hij tikte een voorzet van Nelom in. Daarna was het de beurt aan Pellè, die van dichtbij de 2-1 inschoot. Daarna kon hij nog de 3-1 maken, maar de Italiaan miste een penalty. De 1-0 kwam op naam van Rieks, die een kopbal van Higdon over Mulder heen volleerde.
45'
42'
Nou, de dagelijkse portie gekkigheid is ook weer binnen. Penalty's die gegeven moeten worden, worden niet gegeven en waar de scheidsrechter door moet laten spelen geeft hij wel een penalty. Vervolgens wordt de strafschop ook nog eens gemist.
40'
Van de laatste vijf penalty's die Pellè nam miste hij er drie. Het belletje moet nu toch gaan rinkelen bij Ronald Koeman. Tijd voor de nummer twee op het lijstje.
39'
Penalty gemist door Graziano Pellè, Feyenoord
Hij vliegt er niet in! Misschien ook wel terecht, want het contact tussen Koolwijk en Boëtius was echt miniem. Pellè probeert de bal zacht en laag in de rechterhoek te leggen, maar Johnsson heeft dat door. Klemvast en dus niet de 3-1.
38'
Nu wel een penalty voor Feyenoord! Ryan Koolwijk schopt Jean-Paul Boëtius naar de grond.
37'
Meteen na de 2-1 claimt Feyenoord een penalty. En als ik Feyenoord zeg, dan bedoel ik 40.000 mensen in het stadion en de hele selectie inclusief trainersstaf. Janmaat wil voorzetten en raakt de elleboog van Rens van Eijden. De bal had hier om de stip gemogen.
35'
Doelpunt voor Feyenoord, 2:1 door Graziano Pellè
Daar is de Italiaan dan. Een snelle aanval van Feyenoord en dan pas wordt duidelijk hoe kwetsbaar NEC is. Janmaat mag volkomen vrij de zestien in dribbelen, speelt de bal terug op Pellè, die ook al helemaal vrij staat in de vijf meter. Voor de spits een koud kunstje en dus staat het 2-1.
33'
Feyenoord scoort al negentien Eredivisieduels achter elkaar minimaal één keer. De laatste keer dat het niet lukte was tegen FC Twente. Toen werd het 0-0 in De Kuip.
30'
Tja, dan kun je nog zo weinig gevaar stichten, als je uit anderhalve kans één keer scoort is het prima.
26'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:1 door Lex Immers
Dan is het toch raak, uit de eerst echte aanval van Feyenoord. Miquel Nelom wordt op links aangespeeld en de voorzet van de verdediger is perfect. Richting de penaltystip, waar Lex Immers simpel kan binnen tikken. 1-1 na een half uur spelen.
25'
Het valt op dat Feyenoord maar heel weinig kansen creëert tegen NEC. Een afstandsschot van Pellè, die het vanaf ruim twintig meter probeerde, ging hoog over en was eigenlijk het enige wapenfeit van de thuisploeg.
22'
Jeff Hardeveld is een onbekende naam op de bank bij Feyenoord. Hardeveld is een linksback die uit de A1 van Feyenoord komt. Hij zit vanwege blessures en schorsingen bij de wedstrijdselectie.
19'
Gele kaart voor Daryl Janmaat (Feyenoord)
Daryl Janmaat gaat met gestrekt been een duel met Jakob Jantscher aan en krijgt hiervoor de eerste kaart van de wedstrijd.
17'
Toen de spelers het veld opkwamen werd er een mooie sfeeractie gehouden op de tribunes. Hierbij hielden de fans papiertjes in een bepaalde kleur omhoog, waarbij zich een mooi patroon vormde. Geweldig en alles, maar daarna werden de papiertjes op het veld gegooid. Dit levert een gigantische troep op, vooral in het strafschopgebied van NEC.
14'
Daar is bijna John Goossens! Zijn specialiteit is natuurlijk de traptechniek en vanuit een vrije trap tekent hij bijna voor de gelijkmaker. Kalle Johnsson ligt echter goed in de weg.
11'
Doelpunt voor NEC Nijmegen, 0:1 door Søren Rieks
En dan gebeurt het gewoon weer! Erg zwak van de Feyenoord-verdediging, want het concept moest nu toch duidelijk zijn. Een lange bal op Higdon, die kopt terug op Rieks en die haalt hard uit. Toegeven, het is een heel mooi doelpunt, want Rieks neemt de bal in één keer op zijn pantoffel van buiten de zestien, maar dit mag niet gebeuren.
8'
Eerste kansje voor Feyenoord. Graziano Pellè kan van twintig meter vrij uithalen na balverlies bij NEC. De Italiaan schiet hard, maar ook over.
6'
Bij Feyenoord ontbreekt overigens ook Samuel Armenteros in de selectie. De aanvaller van de Rotterdammers is ziek.
4'
Feyenoord doet het zeer goed in thuiswedstrijden. Zo goed zelfs, dat alleen Ajax het beter in eigen huis doet.
1'
Oh, dat was al heel snel bijna een treffer voor NEC! Søren Rieks schiet in één keer op doel nadat Michael Higdon een bal terug kopt. Erwin Mulder is echter scherp in de eerste minuut en bokst de bal weg.
1'
En ook in Rotterdam is afgetrapt! Feyenoord heeft dit gedaan en dus heeft de thuisploeg voorlopig honderd procent balbezit.
1'
De zaterdagavond wordt afgesloten met de wedstrijd tussen Feyenoord en NEC. Een strijd tussen de nummer vier en zeventien van de Eredivisie. De opstellingen zijn een uur voor aanvang te vinden onder het kopje Wedstrijddetails. Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe verslag van deze wedstrijd.

Feyenoord presteert het om dit seizoen hele goede reeksen af te wisselen met slechtere wedstrijden. Zo werd er aan het einde van januari nog met 5-2 gewonnen van FC Utrecht, maar ging de ploeg die week daarop weer met 2-3 onderuit tegen ADO Den Haag. Het voetbal bleef een beetje stroef, maar vorige week werd er wel met 2-1 gewonnen van Roda JC. Goede resultaten zijn nu nodig om vertrouwen te tanken, want over een halve maand moet Feyenoord het achter elkaar opnemen tegen Ajax en FC Twente. Belangrijke wedstrijden voor de Rotterdammers, die zo lang mogelijk willen meedoen om de titel. Om dat te realiseren, moet er in die twee wedstrijden minimaal vier punten worden gehaald.

NEC zal stomverbaasd zijn over de stand op de ranglijst. De ploeg uit Nijmegen pakte gemiddeld per wedstrijd bijna één punt, maar is verre van veilig in de Eredivisie. De strijd onderin zal misschien wel spannender blijven dan het verloop boven in de Nederlandse competitie. Het verschil tussen de hekkensluiter en de nummer negen bedraagt een schamele zeven punten. De wedstrijd Feyenoord – NEC werd 37 keer eerder gespeeld in de Eredivisie. In 25 wedstrijden hielden de Rotterdammers de punten in eigen huis en in 4 gevallen won NEC de wedstrijd. Feyenoord moet flink wat spelers missen tegen NEC. Zo is Bruno Martins Indi geschorst, zijn Ruud Vormer en Joris Mathijsen geblesseerd en kan Ronald Koeman geen beroep doen op Jordy Clasie, omdat hij op het punt staat om vader te worden. Bij NEC ontbreekt alleen Tobias Haitz vanwege een schorsing.