19:45 uur
AZ Alkmaar
2:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Doke Schmidt 36. / Schot met rechts  (Deniz Türüç)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Jarchinio Antonia 86. / Schot met rechts  (Jeffrey Rijsdijk)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Roy Beerens 90. / Schot met links

90'
Samenvatting tweede helft Toch nog een tegentreffer voor de Eagles die zo met 2-1 van het veld stappen. Roy Beerens maakte in de slotfase nog het doelpunt voor AZ, maar even daarvoor had Antonia de wedstrijd al in het slot gegooid door de tweede treffer voor de Eagles te maken. Een 2-1 overwinning voor de Eagles, waarmee ze goede zaken doen in de strijd om het rechterrijtje.
90'
90'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 2:1 door Roy Beerens
Opnieuw een tegendoelpunt in de slotfase voor de Eagles, net als tegen RKC. Nu is het Beerens die met links uithaalt en via de rug van Falkenburg vliegt die bal achter doelman Andersen.
90'
Drie minuten extra speeltijd en AZ gooit die bal wel naar voren, maar ook de ploeg van Advocaat weet dat het gedaan is. Beerens schiet nog eens op doel, maar Andersen keept een prima wedstrijd en houdt ook deze bal tegen. Hoekschop voor AZ.
90'
Nog een grote kans voor AZ, maar Fernando Lewis schiet tegen de enige speler op die van AZ nog in de doelmond stond. Van der Linden was het die nog in de weg stond en daardoor blijft het nog 2-0 voor de thuisploeg.
86'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Mawouna Amevor
86'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Sjoerd Overgoor
86'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 2:0 door Jarchinio Antonia
AZ gooide alles naar voren bij een vrije trap, maar door de ervaren doelman van Go Ahead kwam daar de counter. Andersen gooide de bal snel naar voren en via Türüç komt die bal bij Antonia. Die kapt Esteban uit en schiet de bal binnen. Gouweleeuw stond op de doellijn, maar kon de bal niet meer keren; 2-0 voor de Eagles!
83'
De lange inworp van Viergever en hij gooit de bal in het strafschopgebied. Elm kopt door en de kans is voor Beerens, die bij de tweede paal stond. Andersen en de rest van Go Ahead kan opgelucht ademhalen want de bal rolt naast.
80'
Denni Avdić is verkeerd terecht gekomen bij een duel en heeft wat last. Makkalie komt eens informeren, maar het lijkt erop dat de Zweed door kan. Dat zal wel moeten, want Advocaat heeft al drie keer gewisseld en met tien man spelen is geen optie. Een kerel zijn en doorspelen dus!
79'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Jóhann Guðmundsson
79'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Celso Ortíz
76'
Go Ahead speelt op de counter en daarom is Antonia er nu ingegooid als vervanger van de moegestreden Joey Godee. Antonia is samen met Houtkoop de snelste van de club en dat zou best van pas kunnen komen in het laatste kwartier van dit duel.
74'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Jarchinio Antonia
74'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Joey Godee
73'
Simon Poulsen is weer terug op de Nederlandse velden na zijn uitstapje bij het Italiaanse Genoa. Dat mislukte, waarna de Deense vleugelverdediger weer terugkwam bij AZ. Nu maakt hij zijn eerste minuten dit seizoen in het eerste elftal.
73'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Simon Poulsen
73'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Jan Wuytens
73'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Fernando Lewis
73'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Steven Berghuis
71'
Gevaar voor het doel van Go Ahead-keeper Andersen. De hoekschop van Beerens belandt bij de tweede paal en Wuytens kopt de bal in de rechterhoek. Andersen tikt de bal uit de hoek, waarna Wuytens in de rebound tegen de doelman opschiet en een nieuwe hoekschop eruit haalt.
69'
Falkenburg en Wuytens in een duel aan de zijlijn en beide spelers gaan naar de grond. Falkenburg wilde met de bal wegdraaien en raakt onbedoeld Wuytens in het gezicht. Die wordt nu behandeld aan zijn gezicht, terwijl Falkenburg zijn excuus komt aanbieden. Beide spelers zijn weer binnen de lijnen en het spel kan verder.
66'
Een opvallende wissel bij de Eagles, want de aanvoerder Marnix Kolder gaat eraf. De aanvoerdersband gaat naar Van der Linden en de spits verlaat het veld voor Rijsdijk. Die zal op het middenveld spelen, terwijl Falkenburg een linie naar voren schuift en in de spits gaat staan.
66'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Jeffrey Rijsdijk
66'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Marnix Kolder
66'
Dit is zo'n moment waar Go Ahead op hoopt: balverlies van AZ en dan de omschakeling. Alleen de aanval van de Eagles gaat langzaam en daarom is de dreiging eruit. Overgoor speelt zich knap vrij en schiet met links, maar ziet zijn poging in de tribunes eindigen.
63'
AZ is weliswaar sterker en gevaarlijker in de tweede helft, maar Go Ahead verdedigt zeer geconcentreerd en het kost AZ veel moeite om door die muur van rood en geel te breken. Berghuis schiet dan maar van afstand, maar Andersen klemt die bal.
61'
Go Ahead Eagles lijkt minder sterk in de tweede helft, maar laat je niet verrassen. Het is de tactiek van Foeke Booy om nu kort voor de eigen zestien te verdedigen en dan hopen op de counter. Daar zijn de Eagles sterk in, met de snelheid van Godee en Houtkoop.
58'
Nu een schotkans voor AZ en het is de rechtsback Etiënne Reijnen die maar eens probeert wat Schmidt in de eerste helft probeerde. Hij schiet van afstand, maar zijn poging gaat voor het doel langs en Andersen mag klaarleggen voor een doeltrap
55'
Goede kans voor de Eagles na de vrije trap van Jop van der Linden. Zijn collega-verdediger Vriends tikt de bal aan, maar Esteban zorgt voor een prima redding. Hoekschop voor de thuisploeg.
52'
Gudelj vormt een mooie combinatie met Avdić en kan zo op de helft van AZ verder met de bal. Hij passt naar Berghuis, die op zijn beurt ook een combinatie met Avdić wil proberen, maar hij geeft een slechte bal en Go Ahead onderschept de aanval.
49'
Volgens mij hebben de spelers van Go Ahead de bal nog niet eens aangeraakt. AZ laat de bal rondgaan en zoekt naar de opening in het defensieve bolwerk van de Eagles. Vooralsnog niet succesvol, want er zijn nog geen kansen gecreëerd.
46'
We hebben afgetrapt voor de tweede helft bij Go Ahead Eagles tegen AZ. De ploeg van Advocaat heeft een peptalk gehad in de kleedkamers, want ze beginnen heel scherp aan de tweede helft. Hopelijk zorgt dat voor een leuke tweede helft!
46'
45'
Samenvatting eerste helft Geen blessuretijd bij de eerste helft en zo gaan we rusten met een 1-0 voorsprong door een doelpunt van de rechtsback Doke Schmidt. Een schitterend afstandsschot en zo gaan de Eagles comfortabel de rust in met een 1-0 voorsprong.
45'
43'
Dick Advocaat kan alvast aan zijn speech gaan werken, want dat AZ iets moet veranderen in de tweede helft, dat is duidelijk. De ploeg kan nog niet tegen het fysieke spel van de Eagles uit de voeten en dat zal dus anders moeten in de tweede helft!
40'
AZ probeert het spel weer op te pakken na die openingstreffer van de Eagles. Nu wordt Avdić bereikt in de punt van de aanval. Tussen de verdedigers Vriends en Van der Linden in, controleert Avdić de bal en probeert hij te schieten. Maar een geweldige sliding van Jop van der Linden voorkomt een schot op doel van de Zweed.
36'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 1:0 door Doke Schmidt
Een schitterend doelpunt van de rechtsback! Türüç passt de bal naar Schmidt, die dan centraal op het veld staat en maar eens besluit uit te halen van 35 meter. Een prima beslissing, want de bal vliegt binnenkant paal in het doel, achter Esteban die niet meer bij de bal kan: 1-0 voor de Eagles!
35'
Koekoek! Berghuis poort aan de rechterkant Xandro Schenk en wil dan richting Andersen stormen. Schenk laat zich echter niet aan de kant zetten en duelleert zich terug, totdat hij valt in het strafschopgebied. Scheidsrechter Makkalie ziet een overtreding van Berghuis en geeft de vrije trap aan de Eagles. Toch een mooie actie van Berghuis!
32'
AZ neemt het dirigentenstokje nu over van de thuisploeg en begint het spel te maken in De Adelaarshorst. Gudelj en Ortiz zorgen ervoor dat de bal rondgaat en van Berghuis gaat tot nu toe de meeste dreiging uit.
29'
De volgende kans voor de thuisploeg en nu is het de linksback Schenk die de trekker eens overhaalt. De combinatie met Houtkoop verloopt perfect en Schenk schiet van achttien meter afstand over het doel.
27'
Opnieuw een mogelijkheid voor de Eagles! Iedereen in het stadion zag Erik Falkenburg de zestienmeter in rennen en de man aan de bal, Schmidt, zag dat uiteindelijk ook. Een strakke voorzet belandde op het hoofd van Falkenburg, maar hij kopt de bal net naast. Doeltrap voor Esteban.
24'
Het balbezit gaat nu op en neer bij Go Ahead tegen AZ. Slordig in de passing, de bal snel kwijt en dan snel weer terug in de organisatie voor beide teams. Deniz Türüç wil nu het spel verdelen, maar verliest de bal meteen aan Ortiz en nu kan AZ het gaan proberen. Een rommelige fase dus.
21'
Grote kans voor de Eagles! Xandro Schenk steekt het veld over met de bal en geeft een prima pass op Houtkoop. Die had het gas al vol open gegooid aan de rechterkant en moet alleen Viergever nog passeren. Dat lukt hem en hij schiet in de korte hoek! De bal wordt nog aangeraakt door Esteban, maar de actie was knap!
19'
Denni Avdić is sterk aan de bal en houdt de bal nu vast in het strafschopgebied. Van der Linden tikt de bal over de achterlijn en dat levert de eerste hoekschop voor AZ op. Voorin wachten Wuytens en Viergever op de corner, maar die is slecht en wordt makkelijk verwerkt.
16'
AZ met de eerste serieuze mogelijkheid: Ortiz met een listig steekballetje door de lucht, in de diepte bij Gudelj. Die moet met een soort halve volley de bal raken, waardoor hij geen kracht kan geven aan de bal. Dat noemen we een 'oprapertje' voor Andersen.
13'
Gele kaart voor Denni Avdić (AZ Alkmaar)
Avdić is niet de eerste speler die je als kaartenpakker zou bestempelen, maar hij houdt Schmidt aan het shirt vast. Daarmee voorkomt hij een gevaarlijke uitbraak van de Eagles, ten koste van een gele kaart.
12'
Godee en Falkenburg spelen met de AZ-defensie aan de rechterkant van het veld. Falkenburg wil Wuytens passeren, maar trapt de bal zelf over de achterlijn. Nog geen doelpogingen van beide teams met twaalf minuten op de klok.
11'
Nu een periode van balbezit voor de Eagles, tot groot genoegen van de supporters in het stadion. AZ zet wel druk, maar op duelkracht wint de thuisploeg overtuigend. Van der Linden is de man van de opbouw en zoekt Kolder in de spits. Die controleert de bal en via een AZ verdediger gaat de bal over de achterlijn: hoekschop.
8'
Een hoekschop voor Go Ahead in de achtste minuut en dan meldt de centrale verdediger zich voor dit soort standaardsituaties. Jop van der Linden heeft de mooiste trap en legt de bal nu bij de tweede paal. De bal wordt weggewerkt door AZ en de rebound van Houtkoop gaat ver over.
7'
De vorige keer dat deze twee teams elkaar tegenkwamen in de competitie was in september vorig jaar. Toen won AZ overtuigend in het AFAS Stadion met 3-0. Twee van de doelpuntenmakers van toen, Elm en Berghuis, staan ook nu in de basis. De andere doelpuntenmaker is geblesseerd en dat is Aron Jóhannsson.
4'
AZ gaat het spel maken in de openingsfase. Go Ahead zet wel druk, maar de ploeg van Dick Advocaat is technisch zeer begaafd en met verzorgd positiespel, voetbalt de ploeg zich onder de druk uit.
1'
We hebben afgetrapt in De Adelaarshorst in Deventer voor het duel tussen de thuisploeg Go Ahead Eagles en de bezoekers uit Alkmaar van AZ. Meteen gaan de bezoekers ten aanval, maar Go Ahead onderschept de aanval en kan zelf rustig opbouwen.
1'
Speelronde 23 begon gisteravond verrassend, toen Vitesse punten verspeelde in eigen huis tegen ADO den Haag. Dat kan ervoor zorgen dat de koppositie van Ajax vergroot wordt, als ze op zondag weten te winnen bij PEC. Vanavond zijn er vier wedstrijden en naast de kraker tussen PSV en FC Twente, zal ook Go Ahead Eagles een leuke avond tegemoet gaan. In de eigen Adelaarshorst nemen de mannen van Foeke Booy het op tegen een sterk AZ. Onder leiding van Dick Advocaat pakte AZ negen punten in de laatste vier wedstrijden, met vier dagen geleden als hoogtepunt de overwinning op Vitesse. AZ kan na dit weekend op plek vijf staan, als Heerenveen op zondag punten verspeeld. Er staat dus wat op het spel in Deventer vanavond.

Go Ahead gaat vanavond voor de eerste overwinning in 2014. De ploeg van Foeke Booy begon zeer sterk aan het seizoen, met een gelijkspel tegen Utrecht en een overwinning op ADO den Haag. Daarna zakte de ploeg wat terug op de ranglijst en vinden we ze nu terug op dertiende positie. Klinkt veilig zou je zeggen, maar het verschil met de hekkensluiter is maar vier punten. Go Ahead moet dus punten pakken en daar willen ze vanavond mee beginnen. In de thuishaven, op eigen terrein, tegen AZ.

De ploeg van Go Ahead Eagles is intact gebleven in het duel met RKC afgelopen woensdag. Geen blessures erbij, geen schorsingen: Foeke Booy beschikt over dezelfde selectie. Xander Houtkoop is de enige wijziging in het elftal. Hij was afgelopen woensdag ziek en daardoor afwezig. Nu is Houtkoop weer helemaal fit, waardoor hij weer bij de basiself zit, voor het duel tegen AZ. Joey Godee behoudt zijn basisplek en dat gaat ten koste van Antonia. De Alkmaarders missen hun topscoorder Aron Jóhannsson. De IJslander met een Amerikaans paspoort viel dinsdag tegen Vitesse geblesseerd uit. Hij heeft een blessure aan zijn bovenbeen en zal vervangen worden door de Zweed Denni Avdic.

Om kwart voor acht zal in Deventer afgetrapt worden bij het duel tussen Go Ahead Eagles en AZ. Scheidsrechter van dienst is Dhr. Makkelie en uw verslaggever op Voetbal.com is Brent van Ooijen. Zal Go Ahead afstand nemen van de degradatiezone of pakt AZ de drie punten en daarmee wellicht de vijfde positie? We gaan het zien vanavond in De Adelaarshorst bij Go Ahead Eagles tegen AZ.