NAC Breda Zaterdag, 8. Februari 2014
19:45 uur
Roda JC Kerkrade
2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Adnane Tighadouini 73. / Schot met rechts  (Rydell Poepon)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Stipe Perica 87. / Schot met rechts

90'
90'
De wedstrijd is bijna afgelopen. Er worden drie minuten blessuretijd bijgetrokken.
87'
Doelpunt voor NAC Breda, 2:0 door Stipe Perica
Het zijn de invallers die het moeten doen voor NAC. Ditmaal is het Stipe Perica die scoort. Danny Verbeek stuurt de Kroaat weg, maar doelman Filip Kurto is eerder bij de bal. De keeper probeert de bal weg te schieten, maar schiet de bal tegen het lichaam van Perica op. De invaller profiteert van het buitenkansje en schiet de bal rustig over de doellijn heen.
86'
De bezoekers hebben nog iets meer dan vijf minuten om wat aan de 1-0 achterstand te doen.
84'
Volgens mij heeft Adnane Tighadouini zijn schoen niet goed aangetrokken. Voor de tweede keer in korte tijd verliest de maker van de 1-0 zijn schoen.
83'
Een opvallend momentje: Adnane Tighadouini verliest aan de zijlijn zijn schoen na een duel met Timo Letschert. In eerste instantie wil de doelpuntenmaker zijn schoen buiten de lijn aantrekken, maar hij besluit toch stiekem het veld te betreden. Dat ziet scheidsrechter Tom van Sichem, die hem weer buiten het veld stuurt.
82'
Wissel in bij NAC Breda -> Gill Swerts
82'
Wissel uit bij NAC Breda -> Rydell Poepon
79'
We naderen de slotfase van de wedstrijd. Roda JC dringt aan, maar de thuisploeg houdt vooralsnog stand. Het beloven nog tien leuke minuten te worden.
76'
Oh, oh, oh, Mitchell Donald.. Dat was alweer de derde grote kans van de middenvelder. Eén op één met Jelle ten Rouwelaar weet hij echter weer niet te scoren. Donald probeert de bal over de doelman heen te wippen, maar Ten Rouwelaar weet redding te brengen op zijn inzet.
73'
Doelpunt voor NAC Breda, 1:0 door Adnane Tighadouini
Tighadouini zet de thuisploeg op voorsprong. Met een lange bal wordt Rydell Poepon bereikt, die de bal doorkopt op de invaller. Tighadouini heeft slechts één aanname nodig om de bal goed te leggen en schiet 'm vervolgens keihard in de korte hoek.
72'
Wissel in bij NAC Breda -> Stipe Perica
72'
Wissel uit bij NAC Breda -> Mats Seuntjens
71'
Mitchell Donald raakt de paal! Dat was bijna de openingstreffer. De middenvelder controleert een voorzet van Arnaud Sutchuin Djoum en moet met zijn linkerbeen uithalen, maar dat doet Donald uitstekend. Het ontbeert hem echter aan geluk: via Ten Rouwelaar vliegt de bal tegen de paal.
67'
Uit een afgeslagen corner probeert invaller Adnane Tighadouini het maar een keer. Als 'ie de bal goed had geraakt, was het een fantastisch schot geweest, maar de buitenspeler raakt het leder niet goed. De inzet van Tighadouini gaat meters naast.
66'
Weer een kans voor Mitchell Donald. De middenvelder schiet op het moment dat hij het strafschopgebied in komt met zijn linkerbeen, maar de bal gaat voorlangs.
65'
Wissel in bij NAC Breda -> Adnane Tighadouini
65'
Wissel uit bij NAC Breda -> Jeffrey Sarpong
64'
Adnane Tighadouini staat klaar om in te vallen. De creativiteit van de ex-Vitessenaar kan de ban in deze wedstrijd breken.
63'
Gele kaart voor Jeffrey Sarpong (NAC Breda)
Zo! De tweede aanslag op Bart Biemans in korte tijd. Ditmaal is de dader Sarpong, die net als Mats Seuntjes gespaard wordt door de scheidsrechter. Ook voor deze overtreding had Tom van Sichem een rode kaart kunnen trekken.
61'
Daar had Mitchell Donald veel meer mee moeten doen! Aan de rechterkant van het veld wordt de opstomende Timo Letschert aangespeeld, die een uitstekende voorzet geeft. De bal komt terecht bij Donald, die helemaal ongedekt de bal op de slof kan nemen. De middenvelder raakt de bal echter niet lekker en schiet 'm tegen een verdediger van NAC Breda aan. Zonde!
59'
Het is te hopen dat de kans van Rydell Poepon het begin is van een leuk laatste halfuur in het Rat Verlegh Stadion.
58'
Rydell Poepon krijgt de grootste kans van de wedstrijd! Mats Seuntjes speelt met een prachtige pass de bal over de verdediging van Roda JC heen, waar Poepon staat. De spits moet de bal in één keer nemen en doet dat ook, maar hij tikt de bal nét naast.
57'
Roda JC heeft in de tweede helft een licht overwicht en dat levert de bezoekers een heel klein kansje op. Arnaud Sutchuin Djoum krijgt aan de linkerkant van het veld de bal aangespeeld, kruipt wat naar binnen en haalt uit. Het schot bereikt het doel van NAC echter niet, maar gaat via een verdediger van de club uit Breda achter.
55'
Gele kaart voor Mats Seuntjens (NAC Breda)
Dat was een vieze tackle van Seuntjes. De buitenspeler gaat veel te hard door op Biemans en mag nog van geluk spreken dat Tom van Sichem hem slechts geel geeft.
54'
Debutant Timo Letschert besluit maar eens van heel ver uit te halen, maar zijn poging gaat meters naast het doel van Jelle ten Rouwelaar.
52'
Een fluitconcert voor Tom van Sichem. Vlakbij de achterlijn geeft Kees Luijckx Rydell Poepon een zetje. De spits van NAC gaat liggen, maar de scheidsrechter besluit niet voor een overtreding te fluiten.
51'
Roda JC neemt vooralsnog het initiatief in de tweede helft. De club uit Kerkrade zet vroeger druk dan in het eerste bedrijf. De thuisploeg is, net zoals in de eerste helft, erg slordig in balbezit.
48'
Een belangrijke verdedigende rol voor Roly Bonevacia vandaag. Iedere keer als Guus Hupperts de bal krijgt, sluit hij aan bij Kenny van der Weg, zodat Hupperts geen kant op kan.
47'
Opvallend was dat de spelers van NAC alweer vrij vroeg op het veld stonden na de theepauze. Trainer Nebosja Gudelj zal in de rust ongetwijfeld boos zijn geweest over het vertoonde spel van de eerste helft.
46'
Roly Bonevacia en Mats Seuntjens blijven op de grond liggen na een lichte botsing. Beide spelers worden verzorgd, maar lijken niet zodanig pijn te hebben dat zij het spel niet kunnen vervolgen.
46'
Beide teams zijn ongewijzigd aan de tweede helft begonnen.
46'
45'

Het is rust in het Rat Verlegh Stadion. De stand bij NAC Breda - Roda JC is na 45 minuten spelen 0-0. Er is eigenlijk nog bijna niets gebeurd tijdens de wedstrijd. De enige kans van de wedstrijd komt op naam van Mats Seuntjes, die na twaalf minuten van een meter of twintig uithaalde. Zijn poging werd echter gekeerd door Filip Kurto.
45'
45'
Er wordt één minuut blessuretijd aan de eerste helft toegevoegd.
44'
Nou, dat was dan het eerste schotje van Roda JC. Arnaud Sutchuin Djoum passeert één tegenstander met de schaar, kapt vervolgens naar zijn linkerbeen en haalt van twintig meter uit. Een leuke poging, maar Jelle ten Rouwelaar heeft weinig moeite om redding te brengen.
42'
Roda JC heeft in de eerste helft eigenlijk nog helemaal niets laten zien. Het ontbeert de ploeg van Jon Dahl Tomasson aan creativiteit.
41'
Eindelijk een lekkere aanval van NAC! Aan de linkerkant van het veld zet Danny Verbeek de aanval op en speelt na één speler te zijn gepasseerd Uroš Matić aan. De Serviër steekt vervolgens de bal op de doorgelopen Verbeek, maar voordat de buitenspeler de bal kan schieten, duikt Filip Kurto er voor. Knap uitgekomen van de Roda JC-doelman.
38'
Het is natuurlijk Danny Verbeek die achter de bal gaat staan. De buitenspeler geeft 'm goed voor, maar de bal wordt door een verdediger van Roda JC uit het strafschopgebied gekopt.
38'
Een vrije trap op een veelbelovende plaats voor NAC, nadat Kees Luijckx Rydell Poepon vasthoudt.
35'
Het publiek is zichzelf maar gaan vermaken. Er worden kerstliedjes gezongen en de toeschouwers verlichten met hun telefoons het stadion.
33'
In de voorgaande twee wedstrijden tussen NAC Breda en Roda JC werd er gemiddeld zeven keer gescoord (1-5 en 5-3). Het ziet er niet naar uit dat dit gemiddelde vanavond wordt gehaald.
31'
De hoekschop levert de thuisploeg uiteindelijk niet veel op, nadat Filip Kurto de bal uit het strafschopgebied bokst. Even later volgt er nog een corner voor NAC, maar ook deze hoekschop wordt niet omgetoverd in een mogelijkheid.
30'
Het publiek in Breda probeert de spelers wat op te zwepen. De spelers van NAC pakken het direct op en creëren via Joey Suk een kleine kans. Zijn schot gaat via Bart Biemans over de achterlijn: corner NAC.
28'
Met een hakje probeert Wiljan Pluim de bal door te spelen, maar de bal gaat via zijn andere been over de zijlijn. De mislukte actie van de middenvelder annex aanvaller is tekenend voor de wedstrijd: er gaat tot op heden weinig goed in het Rat Verlegh Stadion.
27'
Een corner voor Roda JC. De bal wordt voorgegeven en hoewel Bart Biemans bij de bal kan, kopt 'ie 'm door naar achteren. Kans verkeken.
25'
Het balletje wordt door beide teams achterin rustig overgespeeld. Zowel NAC als Roda JC speelt erg afwachtend. Het is wachten op een doelpunt dat de wedstrijd openbreekt.
22'
Bij Roda JC is Guus Hupperts de man die veel wordt gezocht. Tot op heden heeft de buitenspeler het echter erg lastig met Kenny van der Weg, die hem goed verdedigt.
21'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Marc Höcher
21'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Anco Jansen
21'
Nee, einde wedstrijd voor Anco Jansen. Hij zal zodra worden vervangen door Marc Höcher.
19'
Ai! Anco Jansen lijkt de wedstrijd vroegtijdig te moeten beëindigen. De nieuweling bij Roda JC geeft aan dat hij last heeft van zijn knie. Dat zou een flinke domper zijn voor trainer Jon Dahl Tomasson.
16'
Er gebeurt tot op heden niet heel veel in Breda. De thuisploeg is de laatste minuten de ploeg die het spel dicteert. Roda JC heeft tot op heden nog geen enkele kans gehad.
14'
Joey Suk kan een vrije trap van Danny Verbeek niet richting het doel koppen. De middenvelder komt totaal niet uit met zijn passen en in plaats van de bal op doel te koppen, kopt hij meters naast.
12'
Filip Kurto redt op een schot van Mats Seuntjes! De buitenspeler schiet vanaf een meter of twintig richting het doel van Roda JC, maar Kurto tikt de bal richting de zijlijn.
10'
In de eerste tien minuten zijn er geen kansen geweest in het Rat Verlegh Stadion. Roda JC is de ploeg die tot nu toe het meeste balbezit heeft gehad.
8'
Roda JC weet een periode met veel balbezit niet om te zetten in een kans. Anco Jansen is het eindstation van een aanval van de Kerkraders, maar zijn lage voorzet wordt door de NAC-defensie simpel weggewerkt.
7'
Beide ploegen wisten in de midweekse speelronde niet te winnen. NAC speelde in Nijmegen met 1-1 gelijk tegen NEC, Roda JC ging in eigen huis met 1-2 onderuit tegen Feyenoord.
5'
NAC begint de wedstrijd met veel pressie op de verdediging van Roda JC. Het lukt de Kerkraders vooralsnog niet goed om onder die druk uit te voetballen.
3'
Een gevaarlijke vrije trap van Jordy Buijs! De middenvelder geeft de bal vanaf de linkerkant van het veld voor, maar er is geen medespeler die de bal aanraakt, waardoor het leder over de achterlijn stuitert.
2'
Ard van Peppen wordt gespaard door scheidsrechter Tom van Sichem. De linksback wordt voorbij gespeeld door Danny Verbeek en haalt de NAC'er vervolgens onderuit.
1'
De wedstrijd in het Rat Verlegh Stadion is begonnen. Veel plezier gewenst!
1'
Jon Dahl Tomasson heeft een basisplaats ingeruimd voor Timo Letschert. De jonge verdediger tekende een week geleden een contract bij de club uit Kerkrade.
Het is weer zover, een avondje NAC! Om kwart voor acht neemt de club uit Breda het op tegen Roda JC. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Onder het kopje 'Wedstrijddetails' kan je de opstellingen van beide elftallen vinden.

NAC Breda is de nummer elf van de Eredivisie, maar staat slechts vier punten van de degradatiezone. Drie punten zijn vanavond dan ook erg welkom voor de ploeg van Nebosja Gudelj. Wint NAC, dan sluit het aan bij het linkerrijtje van de Eredivisie. Verliest de club uit Breda, dan komen de onderste plaatsen wel erg dichtbij.

De Bredanaren kunnen de punten goed gebruiken, maar Roda JC heeft de punten ook keihard nodig. De club uit Kerkrade staat op de teleurstellende zestiende plaats, maar kan bij winst tegen NAC de degradatiezone verlaten.

Eerder dit seizoen werd Roda JC in eigen huis afgedroogd door NAC. De ploeg van Nebosja Gudelj pakte in Kerkrade uit en scoorde liefst vijf keer. Uitslag: 1-5. Mitchell Donald zette in die wedstrijd zijn ploeg na 44 minuten spelen nog wel op voorsprong, maar daarna volgden vijf doelpunten van NAC.