FC Twente
3:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Santiago Arias 7. / Schot met links
2 : 0 Torinfos in de Ticker Jürgen Locadia 23. / Kopbal  (Memphis Depay)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Quincy Promes 40. / Schot met rechts  (Robbert Schilder)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Jetro Willems 52. / Schot met rechts  (Memphis Depay)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Kyle Ebecilio 68. / Schot met rechts  (Rasmus Bengtsson)

90'

PSV heeft de wedstrijd in de tweede helft naar zich toegetrokken. Willems schoot snel na rust de bal in de rechterhoek en zette de 3-1 op het scorebord. Ebecilio maakte het nog spannend door de 3-2 in te schieten na een corner, maar dichterbij kwam FC Twente niet.
90'
90'
Gele kaart voor Roberto Rosales (FC Twente)
Toch nog een gele kaart in deze wedstrijd. Frustratie bij Roberto Rosales, die Ji-Sung Park hard van de bal zet.
90'
Dit zijn waarschijnlijk de laatste minuten van Tim Matavž in het shirt van PSV. Hij staat in de interesse van Rubin Kazan en transfereert waarschijnlijk morgen naar Rusland. Hij vervangt Locadia vlak voor tijd.
90'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Tim Matavž
90'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
88'
Nog een vervelende bal voor Zoet, die een vrije trap van Tadic recht op zich af ziet komen. Het is druk in de zestien en daardoor kan de bal nog worden aangeraakt. Dit gebeurt niet, waardoor de redding toch betrekkelijk eenvoudig is.
84'
Het is juist Schilder die niet verder kan nadat hij voor een blessure op het veld werd behandeld. Dico Koppers is zijn vervanger. Pech voor FC Twente, want ze kunnen nu geen extra aanvaller inbrengen.
84'
Wissel in bij FC Twente -> Dico Koppers
84'
Wissel uit bij FC Twente -> Robbert Schilder
81'
Nee, Locadia kan toch door. Daarom wordt Ruiz nu gewisseld. Luciano Narsingh vervangt hem tien minuten voor tijd.
81'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
81'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Bryan Ruiz
80'
Flink wat blessures na een aanval van PSV. Robbert Schilder wordt behandeld en ook Locadia ligt op de grond. De spits van PSV lijkt zelfs niet verder te kunnen.
77'
Daar is Torgeir Børven dan. De spits scoorde in de vorige wedstrijd tegen sc Heerenveen zijn eerste doelpunt en dit was ook na een invalbeurt. Castaignos speelde wederom niet geweldig en wordt daarom naar de kant gehaald.
77'
Wissel in bij FC Twente -> Torgeir Børven
77'
Wissel uit bij FC Twente -> Luc Castaignos
74'
En het feit dat FC Twente tot twee keer toe terug in de wedstrijd mag komen is toch te wijten aan PSV zelf. De ploeg kan niet een volle twintig minuten vol zelfvertrouwen spelen. Het gaat om de vijf minuten wel ergens fout met een slordige pass of een speler die niet voor de volle honderd procent een duel aangaat.
71'
Overigens verloopt de wedstrijd tot nu toe erg fair. Geen gemene overtredingen en scheidsrechter Blom heeft dan ook nog niet naar de kaarten hoeven grijpen.
68'
Doelpunt voor FC Twente, 3:2 door Kyle Ebecilio
En dan staat het zomaar 3-2! Een bal uit een corner wordt gewoon niet verwerkt door PSV en als de bal blijft plakken is Kyle Ebecilio alert. Hij schiet al vallend de aansluitingstreffer binnen.
65'
FC Twente begint iets meer aan te dringen, maar moet het vooral hebben van standaard spelsituaties.
62'
PSV lijkt de controle over de wedstrijd terug te hebben. FC Twente komt er minder gevaarlijk uit, maar kan natuurlijk altijd gevaarlijk uit de hoek komen.
59'
PSV pakt de laatste zes wedstrijden twaalf punten. Niet heel veel, maar er zijn echter weinig ploegen die in de Nederlandse competitie meer punten haalden. Feyenoord pakte dertien punten en FC Twente en Ajax zestien.
55'
De fans in Eindhoven zijn weer blij, want de marge staat weer op twee. Ook het spel van PSV is beter dan aan het einde van de eerste helft.
52'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 3:1 door Jetro Willems
En dat staat het opeens 3-1 Jetro Willems scoort een hele knappe goal. Met zijn chocoladebeen prikt hij de bal perfect in de lange hoek. Marsman duikt, maar kan er niet bij.
49'
FC Twente heeft dus gewisseld aan het begin van de tweede helft. Laten we hopen dat het tweede deel van de wedstrijd net zo leuk en interessant wordt als het eerste.
46'
Wissel in bij FC Twente -> Shadrach Eghan
46'
Wissel uit bij FC Twente -> Youness Mokhtar
46'
45'

Wat een eerste helft! Het spel gaat op en neer en we hebben drie doelpunten gezien. PSV kwam al snel op 2-0 door doelpunten van Arias en Locadia. De verdediger schoot na een actie de 1-0 tegen de touwen, terwijl Locadia een voorzet van Depay binnen kopte. FC Twente deed nog wat terug, toen Promes na een snelle ingooi de 2-1 inschoot.
45'
43'
Voorlopig hebben we een knotsgekke wedstrijd gezien in Eindhoven. Drie doelpunten, een wedstrijd die meerdere keren gekanteld is en teams die beide een voorsprong verdienen.
40'
Doelpunt voor FC Twente, 2:1 door Quincy Promes
En uit het niets komt FC Twente helemaal terug in de wedstrijd! Een snelle ingooi komt uit bij Quincy Promes, die in de zestien niet wordt aangepakt door Jeffrey Bruma. Promes pakt het cadeautje uit en schiet met rechts de bal in de linkerhoek: 2-1.
40'
De wedstrijd is vanwege meerdere aspecten interessant. Eén van die aspecten is balverlies. Zowel PSV als FC Twente lijdt dit regelmatig.
37'
Als PSV een lekker seizoen draaide en bovenin meespeelde om de titel, dan was dit waarschijnlijk een heel andere wedstrijd geweest. PSV oogt paniekerig als FC Twente in de aanval is. De onzekerheid straalt ervan af.
34'
Ondanks de 2-0 voorsprong zullen de PSV'ers niet met een gerust hard op het veld staan. FC Twente wordt sterker en komt ook steeds dichter bij het doel.
30'
Dušan Tadić raakt de lat! De man met de meeste assists in de Eredivisie probeert het nu zelf van buiten de zestien. Met een hard schot geeft hij Jeroen Zoet het nakijken, maar die hoort de bal uiteen spatten op het aluminium.
26'
Zo krijgt het sterke begin van PSV een nog beter vervolg! De thuisploeg komt na ruim twintig minuten spelen op een 2-0 voorsprong.
23'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:0 door Jürgen Locadia
En dan staat het opeens 2-0! Depay gooit een bal richting de penaltystip en Locadia knikt raak! In de lange hoek, tussen Rasmus Bengtsson en Andreas Bjelland in. Knappe goal hoor.
19'
FC Twente is al tien wedstrijden op rij ongeslagen. Het is ook de enige ploeg die in het jaar 2014 nog niet verloor.
16'
Grote kans voor FC Twente na een kwartier spelen! Een voorzet richting de tweede paal komt bij Kyle Ebecilio, die helemaal vrij staat. Hij wil de bal tegendraads koppen richting de tweede paal, maar raakt Arias. Die heeft nu niet alleen gescoord, maar ook nog een tegentreffer voorkomen.
15'
Toch sluipen er wat slordigheden in het spel van de thuisploeg. Balverlies op plekken waar het eigenlijk niet geleden moet worden. Zo help je FC Twente natuurlijk in de wedstrijd. De Tukkers doen er voorlopig niets mee.
12'
PSV begint erg sterk in eigen huis! Het zet FC Twente onder druk en de 1-0 voorsprong is dus ook terecht te noemen.
10'
Memphis Depay en Jürgen Locadia zijn samen clubtopscorer van PSV. De aanvallers maakten beide zes doelpunten. Luc Castaignos doet het bij FC Twente in zijn eentje. De aanvalsleider van de Tukkers maakte al twaalf treffers.
7'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:0 door Santiago Arias
Zo! Wat doet Santiago Arias dat netjes zeg. De rechtsback wordt helemaal vrijgespeeld op rechts, maar kiest ditmaal niet voor de voorzet. Hij neemt de bal achter het standbeen mee en fopt daarmee Andreas Bjelland. Zijn schot met links in de korte hoek verrast Nick Marsman echter ook, waardoor het al vroeg 1-0 staat in Eindhoven.
5'
In de media rondom Ajax en Amsterdam werd al breed uitgemeten hoe fijn het kan zijn als PSV vanavond wint van FC Twente. De Tukkers worden door de Amsterdamse fans gezien als de concurrent voor hun club.
2'
Al vroeg in de wedstrijd een grote kans voor Bryan Ruiz!
De bal wordt vanaf rechts voorgezet en een overstapje zorgt ervoor dat de aanvaller van PSV alle ruimte heeft om te schieten. Hij wil het echter te mooi doen met een geplaatst balletje en schiet daarom te zacht in.
1'
En er is afgetrapt!
1'
De spelers komen het veld op en dus gaan we bijna beginnen bij PSV - FC Twente.
Bij FC Twente is gekozen voor Youness Mokhtar. Hierdoor zit Shadrach Eghan op de bank. Ook Dico Koppers begint niet in de basisopstelling. Robbert Schilder speelt vanaf de aftrap.
De opstelling van PSV is bekend. De thuisploeg start inderdaad met Bryan Ruiz in de basisopstelling. Jorrit Hendrix vervangt Karim Rekik in het centrum van de verdediging.
Voorbeschouwing:

Gisteren begon speelronde 23 in de Eredivisie heel saai. Een doelpuntloos gelijkspel tussen Vitesse en ADO Den Haag gaf de voetbalfans niet veel om te juichen. Gelukkig beginnen we de zaterdagavond met PSV – FC Twente. Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe verslag van deze wedstrijd.

Het komt PSV goed uit dat ze een thuiswedstijd spelen. De afgelopen twee speelrondes werd er buiten Eindhoven gespeeld en er werd met moeite drie punten gepakt tegen SC Cambuur en kansloos verloren van RKC Waalwijk. Thuis presteert PSV wat beter, want daar verloor het in tien wedstrijden slechts één keer. De speler waar vanavond natuurlijk naar gekeken wordt is Bryan Ruiz. De aanvaller werd kampioen met FC Twente en vertrok toen naar Fulham, maar PSV heeft de Costa Ricaan voor een half seizoen gehuurd van de Engelsen. Het is overigens niet honderd procent zeker dat hij speelt, want de vorige twee wedstrijden bleef Ruiz op de tribune vanwege een blessure. Een uur voor aanvang van de wedstrijd zal hier meer duidelijk over worden. De opstellingen zijn dan te vinden onder het kopje Wedstrijddetails. Duidelijk is wel dat Karim Rekik niet zal spelen. De verdediger is geschorst.

De ranglijst spreekt duidelijk voor FC Twente, maar de statistieken doen dit niet. In 56 uitwedstrijd tegen PSV wist FC Twente slechts 8 keer de volle buit mee te nemen. 19 keer eindigde PSV – FC Twente in een gelijkspel. Dat was dit seizoen ook het geval, toen FC Twente en PSV in speelronde 6 tegen elkaar speelden. In eigen huis kwamen de Tukkers tot tweemaal toe op een voorsprong, maar PSV wist beide keren terug te komen in de wedstrijd. FC Twente heeft geen geweldige wedstrijd meegemaakt in de vorige speelronde. Tegen sc Heerenveen werd weliswaar met 2-0 gewonnen, maar pas in het laatste kwartier kwam FC Twente echt los. De klasse van Dusan Tadic kwam toen pas echt tot zijn recht en daarom is het verstandig voor de voetbalfan om goed op de speler van FC Twente te letten.

Ongeveer een uur voor aanvang worden de opstellingen van PSV en FC Twente bekend. Boven deze voorbeschouwing kun je klikken op Wedstrijddetails, hier zijn de opstellingen te vinden.