27.04.2014 16:35

Feyenoord pas in tweede helft langs Cambuur

Feyenoord heeft de tweede plek veiliggesteld. De Rotterdammers versloegen SC Cambuur met 5-1 en kunnen niet meer ingehaald worden door FC Twente. Hierdoor mag Feyenoord volgend seizoen in de voorronde van de Champions League spelen.

De thuisploeg begon tam aan de wedstrijd en kwam al bijna na vijf minuten op achterstand. Elvis Manu gaf de bal laag voor en Daryl Janmaat verwerkte die bal bijna in eigen doel. De verdediger kon de bal ternauwernood van de lijn weghalen. Feyenoord begon na tien minuten iets meer te domineren en dat leidde ook tot de goal. Ruud Vormer schoot de bal net buiten de zestien hard langs doelman Harm Zeinstra, die de geblesseerde Leonard Nienhuis verving.

Cambuur liet zich niet kennen en ging vol op de aanval. Feyenoord dacht al aan de rust, maar de Friezen echter nog niet. Jody Lukoki bediende twee minuten voor rust Martijn Barto, die als een echte spits tussen zijn directe tegenstander kwam. De aanvaller schoot de bal ineens langs doelman Kostas Lamprou, die de niet fitte Erwin Mulder verving.

Na rust begon Feyenoord furieus. Al vlak na rust scoorde Tonny Vilhena de 2-1 uit een hoekschop van Ruud Vormer. Hierna probeerde Cambuur weer wat aan te zetten, maar echte kansen creëerde het niet meer. Feyenoord daarentegen wel. Uit wederom een hoekschop van Vormer knikte nu Graziano Pelle raak. De spits scoorde zo zijn vijftigste Eredivisietreffer.

De Rotterdammers gingen hierna door en gaven het publiek veel plezier. Tonny Vilhena en Jean-Paul Boëtius scoorden vlak voor tijd nog de 4-1 en de 5-1. Die laatste van Boëtius was de mooiste. De jonge vleugelspits krulde de bal schitterend over doelman Zeinstra. Doordat Ajax gelijkspeelde, is het nu kampioen geworden. Feyenoord heeft de tweede plek veiliggesteld.