29.04.2014 13:15

Droevig Rotterdams gezicht in De Kuip

Spelen tegen een club die je uitleent is altijd bijzonder. Qua gevoelens, qua emotie en natuurlijk op het gebied van presteren. Elvis Manu deed dit laatste absoluut niet en is daarom Schlemiel van de Week.

Bij SC Cambuur draait hij een prima seizoen. Met vijf goals en ook twee assists in vijftien competitiewedstrijden kan hij gerust een sterkhouder voor de Friese formatie worden genoemd. Dit is dan ook de reden dat hij terug mag keren naar Feyenoord en in Rotterdam een nieuwe kans krijgt. In De Kuip werd Manu echter al na 33 minuten gewisseld. Hij leverde in dat ruime half uur een wanprestatie.

Toch applaus

De fans hadden medelijden met de aanvaller. Misschien klapten ze ook wel omdat de fans van Feyenoord hebben gezien dat Manu wel degelijk goed kan voetballen en daarbij ook van waarde kan zijn voor hun club. Onder een luid applaus verliet de aanvaller het veld. Hij gaf zijn trainer geen hand en kon zijn frustratie nauwelijks onder controle houden. Het moet vervelend zijn voor een voetballer, die in zoveel wedstrijden prima presteerde en belangrijk was, juist tegen zijn eigen werkgever zo slecht te voetballen.

Woorden na de wedstrijd

Trainer Henk de Jong was na de 5-1 nederlaag duidelijk in zijn commentaar op Manu. “Het wilde gewoon niet”, meldde hij voor de camera van FOX Sports. “Je moet dan wel eerlijk zijn als trainer en er iemand anders daar neerzetten, waar het ook is op het veld.” Overigens merkte hij ook meteen op dat het gedrag van Manu na zijn wissel geen gevolgen heeft: “Er hebben een paar jongens een wildcard en daar hoort hij ook bij. Dit mag één keer in het jaar en ik kan volledig begrijpen dat hij mij geen hand geeft, want dat zou ik ook niet doen.”

Terug naar Feyenoord

Want wat willen de Rotterdammers precies met Manu? Gekeken naar zijn positie bij SC Cambuur staat het talent van Jean-Paul Boëtius in de weg. Tegen Feyenoord speelde hij echter ook op de rechterflank, waar soms Ruben Schaken, heel soms Wesley Verhoek en steeds vaker helemaal niemand speelt. De blik gaat al snel naar Fred Rutten, die komend seizoen de oefenmeester is in De Kuip. Heeft hij goed gekeken naar de andere wedstrijden van SC Cambuur? Waarin Manu wel de Fries-Rotterdamse sterren van de hemel speelde.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner