Heracles Almelo Zondag, 9. Februari 2014
12:30 uur
SC Cambuur
1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Elvis Manu 23. / Schot met links  (Martijn van der Laan)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Mike te Wierik 89. / Kopbal  (Oussama Tannane)

90'
90'
Lang leek Cambuur op weg naar de eerste uitzege van dit seizoen. De Leeuwarder overleefden een paar flinke kansen van Heracles en vergat zelf de score te verdubbelen. In de slotfase viel de gelijkmaker alsnog via Te Wierik en dat betekende meteen de eindstand.

Bedankt voor het volgen van dit duel en graag tot een volgende keer. Voor nu wens ik u nog een fijne zondag!
90'
Nog een minuut in Almelo. 1-1 lijkt de eindstand te worden.
90'
We zitten op de helft van drie minuten blessuretijd.
89'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:1 door Mike te Wierik
En daar is de gelijkmaker dan toch. Te Wierik kan vrij koppen, omdat Van Boxel hem alle ruimte geeft. De kopbal vanuit de hoekschop laat Nienhuis deze keer wel kansloos.
88'
Gele kaart voor Bart Schenkeveld (Heracles Almelo)
87'
De bal wordt goed teruggelegd op Amoah. Maar niet voor het eerst is Nienhuis attent.
87'
Gele kaart voor Oussama Tannane (Heracles Almelo)
86'
Cambuur blijft het slecht uitspelen. Barto weet te ontsnappen aan gelijkspel en kan dat vervolgens geen passend vervolg geven.
85'
Heracles zet aan, Nienhuis houdt Cambuur op de been.
84'
Met de komst van Powel is ook Heracles door de wissels heen.
83'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Jeroen Veldmate
83'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Berry Powel
83'
Manu stuit op Pasveer! Aan de andere kant heeft Manu de 2-0 op zijn schoen. Tussen twee Heraclieden kan hij schieten, maar ziet hij zijn schot belanden op Pasveer.
82'
Uth doet het niet! De aanname van Uth in het strafschopgebied is uitstekend. Op het moment is het Van Boxel die er een voetje tegen krijgt en daardoor de gelijkmaker voorkomt.
80'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Martijn van der Laan
80'
Wissel in bij SC Cambuur -> Robert van Boxel
79'
Manu! In het zijnet. Hij dribbelt naar het strafschopgebied en mag zonder enkel verweer uithalen met zijn linkervoet. Het schot belandt echter in het zijnet.
78'
Met de komst van Amoah wil trainer Jan de Jong een gelijkmaker forceren. Hij komt in de spits te staan, Uth vanaf rechts en Tannane blijft op de linkerkant spelen.
78'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Mikhael Rosheuvel
78'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Matthew Amoah
76'
Heerlijk schot! Wat een gevoel legt Bel Hassani in zijn schot. Maar wat heeft hij er aan? Zijn poging belandt op de lat en zo blijft Heracles tegen een achterstand aan te kijken.
72'
Cambuur vergeet een counter goed uit te spelen. Lukoki is weg en geeft de bal niet goed voor. De bal belandt achter Manu en daar kan de doelpuntenmaker van vanmiddag helemaal niets mee.
71'
Weer wil Heracles een strafschop. Deze keer omdat Barto Veldmate licht vasthoudt in het strafschop. Veldmate gaat naar de grond, maar voor scheidsrechter Kamphuis het niet voldoende voor een penalty.
69'
Aan de andere kant is Heracles dreigend. Heracles vergeet echter tegen een voorzet van de linkerkant aan te lopen en zo kan Cambuur opgelucht adem halen.
68'
Scheelt niet veel! Heracles levert weer heel slordig in en daar profiteert Lukoki van. Deze keer heeft hij vanaf rechts wel een goede voorzet in huis. Invaller Barto krijgt er zijn hoofd tegen, maar de inzet rolt net naast.
67'
Michiel Hemmen krijgt de wissel waar hij zelf om vroeg. De van een blessure teruggekeerde spits was vandaag onzichtbaar.
67'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Michiel Hemmen
67'
Wissel in bij SC Cambuur -> Martijn Barto
64'
Dat loopt met een sisser af voor doelman Pasveer. Hij denkt een hoekschop zo te kunnen pakken, in plaats daarvan laat hij de bal door zijn handen glippen. Uth is attent om zijn doelman een handje te helpen.
63'
Bijker wordt na de kant gehaald en dat heeft onder andere te maken met zijn gele kaart, die hij in de eerste helft al kreeg.
63'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Lucas Bijker
63'
Wissel in bij SC Cambuur -> Marlon Pereira
60'
Tannane probeert het maar eens en dwingt Nienhuis tot een redding. De sluitpost verricht een moeizame redding, maar het is voldoende.
58'
Ondertussen schreeuwt Heracles om een strafschop, omdat Ritzmaier een schot van Davidson op zijn handen krijgt. Scheidsrechter Kamphuis ziet er geen opzet in en wuift de schreeuw op een penalty weg.
58'
Gele kaart voor Ben Rienstra (Heracles Almelo)
Rienstra krijgt geel door een overtreding op Manu.
55'
En zo hebben we na tien minuten in de tweede helft al meer kansen gezien dan in de hele eerste helft. Dat biedt in ieder geval perspectief voor het resterende deel van de wedstrijd.
53'
Weer de lat! Maar nu voor Cambuur. Ritzmaier toont zijn specialiteit door van ver uit te halen. Pasveer heeft het nakijken, maar de lat redt voor Heracles. Wat een schot!
52'
Rosheuvel! De aanvaller is Bijker kwijt en kan in het strafschopgebied vrij aanleggen voor een schot. Dat doet hij ook, maar de vuisten van Nienhuis voorkomen de 1-1.
51'
Een hachelijk moment voor Heracles Almelo. Met drie spelers om Ritzmaier heen krijgt de thuisploeg de bal niet weg. Ritzmaier weet niet te raken.
48'
Tannane is dus in het veld gekomen voor Bruns, die in de basis begon door de afwezigheid van de geblesseerde Bryan Linssen. Bruns was in de eerste helft onzichtbaar en in dat opzicht is het een logische wissel.
46'
Lat! Wat een kans zeg voor Heracles om op gelijke hoogte te komen. Invaller Tannane laat zich direct gelden met een voorzet richting Rosheuvel. Door twijfelend optreden van Leeuwin komt de bal ook nog aan bij Rosheuvel, die de bal zo voor het inkoppen heeft. Maar zijn kopbal raakt de lat. Dit had de gelijkmaker moeten zijn.
46'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
46'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Oussama Tannane
46'
45'
Heracles Almelo beleeft weer eens een erg moeizame thuiswedstrijd. De Heraclieden willen wel, maar kunnen tegen Cambuur geen potten breken. De bezoekers loerden in de eerste helft op de counter en rekenden op de snelheid van spelers als Lukoki en Manu. De laatstgenoemde bepaalde met een knappe en vlotte actie de ruststand op 0-1.

Graag tot straks voor de tweede helft!
45'
44'
Cambuur jaagt Heracles uitstekend op. Schenkeveld laat zich uiteindelijk aftroeven door de jagende Ritzmaier. De Oostenrijker heeft vervolgens een uitstekend schot in zijn voeten. Met een merkwaardige redding maakt Pasveer er een hoekschop van.
40'
Als Heracles voor enige dreiging zorgt, gebeurt dat via Rosheuvel. Ook deze keer, als een gevaarlijke voorzet van hem met moeite weggewerkt kan worden door Cambuur. In het vervolg van deze knal Rienstra de bal via een Cambuur-speler naast het doel en verlengt Uth een voorzet van Bel Hassani net niet voldoende om het Nienhuis echt moeilijk te maken.
38'
Gele kaart voor Lucas Bijker (SC Cambuur)
Lucas Bijker is net terug van een schorsing als hij alweer op de bon gaat. Bijker moest ook wel, want met deze overtreding zorgt hij ervoor dat Rosheuvel niet gevaarlijk wordt.
35'
Bel Hassani met een lepe vrije trap richting Veldmate. De mee opgekomen verdediger van Heracles moet de bal alleen maar aannemen en daarna de trekker overhalen. Het ontbreekt Veldmate echter aan een goede aannamen en daardoor is de kans verkeken.
33'
Bakker ontsnapt aan de aandacht van Heracles defensie. Op rechts, ter hoogte van het strafschopgebied, staat de middenvelder helemaal vrij. Bakker wil de bal voorzetten richting Manu. Die pass komt niet aan, omdat Heracles op dat moment wel goed staat te verdedigen.
30'
Na een half uur leidt Cambuur met 0-1 door een doelpunt van Manu. Het is meteen ook het enige hoogtepunt in deze eerste helft, waar Heracles wel wil aanvallen, maar niet daadkrachtig is. Cambuur loert vooral op de counter.
28'
Rosheuvel ontdoet zich tegen de achterlijn makkelijk van Bijker, maar zijn voorzet belandt niet bij een teamgenoot. In de counter is Cambuur er rap uit. Lukoki is het eindstation. De huurling van Ajax speelt Veldmate uit en is vervolgens weer niet effectief genoeg. Kans verkeken.
26'
Het is alweer de derde treffer voor Manu in het shirt van Cambuur. Eerder opende hij ook al de score tegen sc Heerenveen (3-1) en PSV (1-2).
23'
Doelpunt voor SC Cambuur, 0:1 door Elvis Manu
Manu toont zijn waarde maar weer eens voor Cambuur. Hij draait makkelijk weg van Schenkeveld en gaat op weg naar het doel van Heracles. De huurling van Feyenoord blijft sterk aan de bal en schuift de bal koel achter Pasveer.
23'
Een hoekschop van Bel Hassani vat zoveel wind dat hij plotseling naar het doel draait. Nienhuis is echter attent.
20'
Bij Heracles zit een bekende van Cambuur op de bank. Doelman Dennis Telgenkamp was vorig jaar de doelman van de Friezen. Hij speelde vorig seizoen op huurbasis in Leeuwarden en vierde de promotie naar de Eredivisie. In totaal kwam hij 26 in actie voor Cambuur. Dit seizoen kwam Telgenkamp nog niet binnen de lijnen, omdat Pasveer de eerste doelman is.
17'
We zijn ruim een kwartier onderweg in het Polman Stadion. De ploegen houden elkaar in evenwicht en geen van beide ploegen heeft grote kansen gecreëerd.
15'
Bakker dribbelt aan de linkerkant het strafschopgebied in. Zijn schot gaat via een been van Heracles in de handen van doelman Pasveer.
13'
En opeens is er ruimte op rechts voor Cambuur. Dat betekent dat Lukoki weg is namens de Leeuwarders. Maar zoals wel vaker dit seizoen is de voorzet van Lukoki zwaar onder de maat en daarom bereikt hij Manu niet, die zich goed vrijliep.
11'
Eindelijk even wat opleving. Op rechts komt Rosheuvel door. Hij heeft de tijd en ruimte om de bal voor te geven. Bruns wordt bereikt, maar Cambuur grijpt net op tijd in om het schot van de Heraclied te kraken.
10'
Tot nu toe is er weinig schokkends te melden vanuit Almelo. Spel bevindt zich voornamelijk op het middenveld.
6'
Hemmen gaat te hard door op Schenkeveld en staat de verdediger van Heracles hard op de voet. Scheidsrechter Kamphuis lijkt het niet te zien en houdt de kaarten op zak.
2'
Nienhuis is op tijd uit zijn doel voordat Rosheuvel gevaarlijk kan worden na een slappe kopbal van Cambuur-verdediger Van der Laan.
2'
Het duel in Leeuwarden tussen Cambuur en Heracles eindigde in een 2-0 zege voor de Friezen. Doelpuntenmakers destijds waren Michiel Hemmen en een eigen doelpunt van Jason Davidson.
1'
Heracles heeft afgetrapt.
1'
Goedemiddag! Welkom bij het duel tussen Heracles Almelo en SC Cambuur Leeuwarden, het eerste duel van deze zondag. Ik ben Steven Koelma en ik doe verslag van het treffen in het Polman Stadion.

Heracles - Cambuur is een unicum in Eredivisie, want nooit eerder stonden deze twee ploegen tegenover elkaar in Almelo. Tenminste, niet op het hoogste niveau. In de eerste divisie troffen Heracles en Cambuur elkaar vaker. In 2005 was de laatste ontmoeting een prooi voor de Friezen: 1-2. Aanvankelijk waren dat hele dure punten voor Heracles, maar aan het einde van de rit had de club net genoeg punten om direct te promoveren naar de Eredivisie.

Afgelopen seizoen maakte Cambuur ook de stap naar de Eredivisie en de ploeg van Dwight Lodeweges moet alle zeilen bijzetten om niet na een jaartje weer terug te keren naar de Jupiler League. Cambuur laat het hele seizoen al heel behoorlijk voetbal zien, maar vergeet te vaak het goede spel te bekronen. Daardoor staan de Leeuwarders maar net boven de streep. In de wetenschap dat Roda JC en NEC eerder dit weekend een nederlaag leden en hekkensluiter ADO Den Haag een puntje pakte, kan Cambuur met een overwinning op Heracles een gaatje slaan.

Een oorzaak van de lage notering van Cambuur, is het zwak presteren in uitwedstrijden. De promovendus won dit seizoen nog geen enkel uitduel. Het is echter niet onmogelijk om daar vanmiddag verandering in te brengen, omdat tegenstander Heracles in eigen huis erg wisselvallig is. De Heraclieden boekten slechts drie zeges in eigen huis. Daartegenover staan vijf nederlagen en drie remises.

Spits Mark Uth staat symbool voor het thuissyndroom van Heracles. De Duitser, die dit seizoen gehuurd wordt van sc Heerenveen, maakte negen van zijn tien treffers in officiële wedstrijden in een uitwedstrijd. Uth is de laatste wedstrijden overigens wel enorm op dreef. In zijn laatste vier Eredivisieduels maakte hij vier doelpunten.

Heracles moet het vanmiddag stellen zonder een andere man in vorm: Bryan Linssen. Hij zit niet bij de wedstrijdselectie vanwege een blessure. Zijn vervanger heet Thomas Bruns.

Cambuur speelt met de vertrouwde defensie, omdat Lucas Bijker en Martijn van der Laan terug zijn van een schorsing. Op het middenveld krijgt Erik Bakker opnieuw de voorkeur boven Paco van Moorsel. In de spits ontbreekt Bartholomew Ogbeche vanwege een blessure. Zijn positie wordt overgenomen door Michiel Hemmen, die na een knieblessure eerder terugkeerde dan verwacht. Voor de complete opstellingen kunt op de knop 'wedstrijddetails' klikken.

Ik zie u graag om half één terug, als de ploegen aftrappen. Tot straks!