09.02.2014 14:15

Cambuur laat eerste uitzege glippen

Heel lang leek het erop dat SC Cambuur Leeuwarden op bezoek bij Heracles Almelo de eerste uitzege ging boeken. Zover kwam het niet, omdat Cambuur vergat het duel te beslissen en Heracles-verdediger Mike te Wierik in de slotfase de gelijkmaker binnenkopte: 1-1.

De eerste helft kwam moeizaam op gang, omdat Cambuur zich liet terugzakken en Heracles het spel moest maken. Daar wist de ploeg zich geen raad mee. De aanvallende intenties waren er wel, maar er werd nauwelijks iets gecreëerd.

Cambuur was met name door de snelheid van Elvis Manu en Jody Lukoki een aantal keer ontzettend dreigend in de omschakeling. Door die snelheid van Manu kwam Cambuur in de eerste helft ook op een voorsprong. De sterke aanvaller draaide makkelijk weg bij Bart Schenkeveld en passeerde vervolgens doelman Remko Pasveer.

Heracles kreeg amper een minuut na rust meteen dé kans op de gelijkmaker. Op aangeven van invaller Oussama Tannane had Mikhael Rosheuvel de bal voor het inkoppen, maar de aanvaller kreeg het voor elkaar om de bal op de lat te koppen. Ook daarna waren er kansen voor de thuisploeg om op gelijke hoogte komen.  De grootste was voor Illias Bel Hassani, die op zijn beurt de lat raakte.

Cambuur had ook prima kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. De ploeg van trainer Dwight Lodeweges sprong echter slordig om met de mogelijkheden die er lagen vanuit de omschakeling. De Leeuwarders waren het dichtste bij een tweede treffer door een afstandsschot op de lat van Marcel Ritzmaier.

In de slotfase bleven er kansen voor beide ploegen en het recept bleef hetzelfde: zowel Heracles als Cambuur vergat te scoren. Uiteindelijk wist Heracles één van die kansen wel te verzilveren. Uit een hoekschop van Tannane kopte Mike te Wierik in de 89e minuut raak waardoor Heracles en Cambuur de punten delen.

Vooral Cambuur schiet weinig op met de remise. Cambuur blijft de nummer vijftien met 23 punten uit evenzoveel wedstrijden. Heracles blijft in de middenmoot met 29 punten uit 23 wedstrijden.

Door: Steven Koelma