FC Utrecht
5:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Romeo Castelen 8. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Jens Toornstra 10. / Penalty
2 : 1 Torinfos in de Ticker Daniël de Ridder 78. / Schot met rechts  (Kenny Anderson)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Kenny Anderson 80. / Schot met rechts  (Romeo Castelen)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Steve De Ridder 82. / Schot met rechts  (Matthieu Delpierre)
4 : 2 Torinfos in de Ticker Jean-David Beauguel 89. / Schot met links
5 : 2 Torinfos in de Ticker Aurélien Joachim 90. / Schot met links  (Daniël de Ridder)

90'
90'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 5:2 door Aurélien Joachim
Joachim zet zelfs de 5-2 nog op het scorebord! De Ridder bereikt de spits met een slimme steekbal en die omspeelt Ruiter om de bal vervolgens vanuit een moeilijke hoek in het lege doel te schieten. Wat een slotfase hier in Waalwijk!
89'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 4:2 door Jean-David Beauguel
Nu lijkt RKC het duel dan toch echt te beslissen! Een afgeslagen voorzet belandt via de voet van Toornstra bij Beauguel. Die bedenkt zich niet en schiet het leder achter de kansloze Ruiter: 4-2!
87'
Penalty gemist door Jens Toornstra, FC Utrecht
87'
Toornstra mist een penalty! Na opnieuw een handsbal, ditmaal van Van Hoevelen, mag Toornstra aanleggen voor zijn tweede strafschop van de middag. Ditmaal mist hij echter want hij schiet de bal vol op de paal. Zo ontsnapt RKC!
86'
Gele kaart voor Sander Duits (RKC Waalwijk)
83'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Jean-David Beauguel
83'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Romeo Castelen
82'
Doelpunt voor FC Utrecht, 3:2 door Steve De Ridder
De Ridder van Utrecht maakt het weer spannend! Na een knappe individuele actie waarbij hij meerdere spelers van RKC het bos instuurt, haalt hij uit. Zijn inzet vliegt achter Seda in de goal en dus is het weer een wedstrijd!
81'
Wissel in bij FC Utrecht -> Danny Koevermans
81'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Fernando Quesada
80'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 3:1 door Kenny Anderson
Binnen twee minuten beslist RKC het duel! Er is veel ruimte voor de aanvallers van RKC en die wordt optimaal benut. Castelen speelt Anderson perfect aan en die schiet de bal achter de twijfelende Ruiter.
78'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 2:1 door Daniël De Ridder
De Ridder maakt een fantastisch doelpunt namens RKC! Nadat hij Ayoub door de benen speelt, besluit hij uit te halen vanaf een meter of 25. Zijn schot zeilt schitterend in de kruising en zo staan de Waalwijkers voor in het eigen stadion!
74'
Nadat Agudelo, al dan niet per ongeluk, op het been van Duits gaat staan heeft de aanvoerder van RKC veel last en dus ligt het spel even stil. Hij lijkt wel verder te kunnen.
70'
Op het moment zijn zowel RKC als FC Utrecht weer wat meer in evenwicht na een sterke fase direct na rust van de bezoekers.
66'
Een pass van De Ridder zorgt ervoor dat Castelen er aan de linkerflank vandoor kan. Hij heeft veel vrijheid om een medespeler te vinden maar de lage voorzet van Castelen wordt onderschept door Ruiter; kans verkeken.
64'
Na miscommunicatie achterin bij RKC kan De Ridder op het Waalwijkse doel schieten, waar Seda vanwege die miscommunicatie niet in is te vinden. De inzet van De Ridder wordt echter op de lijn gekeerd door Van Hoevelen.
60'
Een treffer van Van de Maarel wordt terecht afgekeurd wegens buitenspel. Alle kansen van de voorgaande minuten geven niettemin wel aan dat de bezoekers sterker worden en RKC het moeilijk heeft.
58'
Een gevaarlijke vrije trap van aanvoerder Toornstra wordt ingekopt door Agudelo. Met een goed reflex houdt Seda de aanvaller van Utrecht van scoren af.
57'
Veel slordigheden in het spel van beide teams nu. Het oogt daardoor allemaal wat chaotisch maar betreffende het amusement is het allemaal niet onaardig.
53'
Fantastisch verdedigen van Apau voorkomt dat De Ridder kan scoren. Met een mooi wippertje zet Agudelo De Ridder vrij voor Seda. Apau gooit echter zijn lichaam in de baan van het schot en voorkomt zo dat de doelman van RKC in actie hoeft te komen.
51'
Castelen krijgt de ruimte om vanaf randje zestien uit te halen. Zijn lage inzet wordt gemakkelijk gepakt door Ruiter.
47'
Apau heft buitenspel op waardoor De Ridder op rechts richting het doel van Seda kan. Hij heeft alle tijd voor een goede voorzet maar de lage voorzet van De Ridder wordt door Apau weggewerkt. Zo maakt de verdediger van RKC zijn foutje weer goed.
47'
De bal rolt weer in Waalwijk! De thuisploeg heeft eenmaal gewisseld terwijl Utrecht ongewijzigd aan de tweede helft is begonnen.
46'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Daniël De Ridder
46'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Damiano Schet
46'
45'
De ruststand in Waalwijk is 1-1. Na een aantrekkelijke openingsfase werd er binnen tien minuten twee keer gescoord. Castelen opende met ene fraaie volley de score, maar nog geen twee minuten later stond het alweer gelijk. Toornsta benutte een penalty na hands van Prince. Het spel golfde daarna op en neer maar Utrecht kreeg de beste kansen op een tweede goal. Dat tweede doelpunt bleef echter uit en dus zijn beide elftallen gaan rusten met een gelijke stand.
45'
44'
Wederom redt Seda zijn ploeg! Agudelo krijgt van De Ridder de bal aangespeelt en die schiet het leder vanuit de lucht op de goal. De knappe inzet wordt door Sede op eveneens knappe wijze gered.
43'
De Ridder snelt vanaf rechts het zestienmetergebied in en schiet op goal. Seda heeft moeite met de poging van De Ridden maar een doelpunt blijft uit.
40'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Jonas Ivens
40'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Prince
40'
Toornsta haalt uit vanaf een meter of achttien. Hij ziet zijn inzet een metertje naast het Waalwijkse doel verdwijnen.
39'
Prince, de voetbalnaam van Gouano, heeft last van zijn hoofd en lijkt daardoor de weg een beetje kwijt. Het spel ligt even stil en de verdediger lijkt niet verder te kunnen.
38'
Dorda geeft de bal vanaf links voor en De Ridder kopt zijn voorzet over het doel van Seda. Zo blijft Utrecht vanmiddag gevaarlijk.
36'
Een corner van Utrecht wordt door de kleine Ayoub maar net over de lat van het RKC-doel gekopt. Gevaarlijk moment namens de bezoekers!
35'
Via De Ridder komt de bal bij Agudelo terecht. Vanaf een meter of twintig afstand besluit hij uit te halen maar hij doet dit niet zuiver. Zijn inzet vliegt ruim naast.
32'
Nu valt er weer wat te beleven in Waalwijk! Eerst schiet Schet vanaf de linkerrand van het strafschopgebied. Ruiter heeft vervolgens een knappe redding in huis om het schot van Schet uit zijn doel te houden. Uit de corner die volgt kopt Van Hoevelen naast.
31'
Beide ploegen maken veel kleine foutjes waardoor het spel slordig oogt. Het spektakel dat de eerste tien minuten kenmerkte, is nu dan ook ver te zoeken.
27'
Veel overtredingen over en weer nu waardoor het spel vaak stil ligt. Het haalt de snelheid uit de wedstrijd en komt het spel van beide teams dan ook niet ten goede.
23'
Ayoub zorgt bijna voor de Utrechtse voorsprong! Na een slim passje van Agudelo stormt Ayoub het strafschopgebied van RKC in. Hij kapt zijn tegenstander daarna knap uit en haalt uit. De poging is allerminst onaardig en zeilt rakelings langs de paal. Goede actie van de middenvelder van Utrecht!
22'
Het zijn de Utrecht supporters die voor de sfeer zorgen in Waalwijk. Na de treffer van Castelen waren ze even stil maar na de gelijkmaker zit de stemming er weer goed in in het uitvak.
18'
Nadat Anderson Joachim aanspeelt in de ruimte, kan de spits van de Waalwijkers uithalen. Hij wordt door een verdediger van Utrecht echter teveel naar de zijkant gedrongen en schiet dan ook vanuit de moeilijke hoek voorlangs.
16'
Anderson mag door nadat hij de bal met de hand heeft meegenomen. Hij kan met de bal aan de voet richting Ruiter maar schiet uit kansrijke positie slecht in. Zijn inzet gaat daardoor ruimt naast.
16'
Na opnieuw hands, ditmaal van Apau, mag toornsta een vrije trap nemen. Uit de kluts kan door een speler van Utrecht worden uitgehaald maar de verdediging van RKC weet het schot te blokken en zo wijkt het gevaar.
14'
Met twee doelpunten binnen tien minuten is de openingsfase allesbehalve saai! Beide ploegen zoeken de aanval en dus is het duel aantrekkelijk om te zien.
10'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:1 door Jens Toornstra
Lang heeft RKC niet van die voorsprong kunnen genieten want het staat alweer gelijk! Na een handsbal van Gouano mag Toornsta aanleggen voor een penalty. Die benut hij vervolgens beheerst door de bal laag in de linkerhoek te schieten.
8'
Doelpunt voor RKC Waalwijk, 1:0 door Romeo Castelen
Net als afgelopen woensdag scoort Castelen op schitterende wijze! Seda's uittrap wordt door Ayoub, die verkeerd timed, doorgekopt en belandt daardoor voor de voet van Castelen. De aanvaller van RKC bedenkt zich niet en haalt direct uit. Zijn schot is fantastisch en vliegt over Ruiter heen in de goal!
6'
Toornstra mag een vrije trap nemen en probeert de bal voor te gooien. Door de sterke wind mislukt dit volkomen en vliegt de bal over de achterlijn. De wind kan dus veel invloed op deze wedstrijd gaan hebben.
4'
Het Mandemakers Stadion is bij lange na niet uitverkocht: er zijn veel lege plaatsen te zien in Waalwijk.
1'
Binnen een minuut wordt het eerste schot richting goal al gelost. Oar kan zomaar doorlopen en schiet vanaf een meter of zestien. Zijn schot vliegt ruim naast.
1'
FC Utrecht heeft afgetrapt in het Mandemakers Stadion, we zijn begonnen in een zonnig Waalwijk!
1'
Goedemiddag en welkom op deze zondagmiddag bij het duel tussen RKC Waalwijk en FC Utrecht. De wedstrijd wordt gespeeld in het Mandemakers Stadion en begint om half drie. Martin van den Kerkhof is de scheidsrechter in Waalwijk. Mijn naam is Roel Egberts en ik zal de confrontatie tussen RKC en FC Utrecht live voor u verslaan.

Huidige positie
Dat de wedstrijd tussen de Utrechters en de Waalwijkers belangrijk is, blijkt na een blik op de ranglijst. RKC staat op deze ranglijst momenteel op de veertiende plaats en Utrecht dertiende. Het verschil tussen beide elftallen bedraagt slechts twee punten. Om de degradatiezone uit beeld te houden, is een overwinning voor beiden noodzakelijk. Winnen is voor de bezoekers echter niet zo gemakkelijk, zo blijkt. De laatste keer dat FC Utrecht een competitieduel won, was op zes december van het jaar 2013. Na een rode kaart voor Adam Sarota verloor het team van coach Jan Wouters afgelopen dinsdag met 1-2 van PEC Zwolle. De thuisploeg uit Waalwijk deed het beter tijdens de midweekse speelronde. Op bezoek bij Go Ahead Eagles werd in de laatste seconden een punt behaald dankzij een schitterende treffer van Romeo Castelen.

Statistieken
Het competitietreffen in Waalwijk tussen RKC en FC Utrecht stond 22 maal eerder op het programma. Precies de helft van deze confrontaties werd gewonnen door de Waalwijkers. De bezoekers gingen zeven keer met de volle buit naar huis. Van de laatste negen ontmoetingen won de thuisploeg er slechts twee, zo ook vorig jaar. Toentertijd werd het maar liefst 4-0 in het voordeel van RKC. Afgelopen september eindigde het duel in Utrecht in een overwinning voor de Utrechters. Met twee doelpunten besliste Steve de Ridder destijds de wedstrijd al voor rust. De aansluitingstreffer van Rémy Amieux bracht de spanning toen terug maar de gelijkmaker bleef uit voor RKC.

Selecties
Tijdens het treffen met FC Utecht kan RKC-trainer Erwin Koeman geen beroep doen op de geblesseerden Nils den Hartog, Frank van Mosseveld, Imad Najah, Dennis Rommedahl en Mart Lieder. Ook Wouters mist de nodige spelers. Aan Utrechtse zijde ontbreken Edouard Duplan, Cedric van der Gun, Dave Bulthuis, Willem Janssen, Kai Heerings, Johan Mårtensson en Jacob Mulenga in verband met blessures. Adam Sarota zit niet bij de selectie omdat hij is geschorst na zijn rode kaart tegen PEC. Wie er vanmiddag wel spelen en op de bank zitten, is te lezen onder het kopje ‘wedstrijddetails’.