08.02.2014 21:44

Invallers leiden NAC Breda naar winst

In een weinig verheffende wedstrijd heeft NAC Breda met 2-0 gewonnen van Roda JC. Het waren de invallers die de thuisploeg naar de overwinning leidden. Twintig minuten voor tijd maakte de ene invaller, Adnane Tighadouini, de openingstreffer. De andere invaller, Stipe Perica, zorgde vlak voor tijd voor het tweede doelpunt.

Het publiek in het Rat Verlegh Stadion had zich vast meer voorgesteld van het duel tussen NAC Breda en Roda JC. In de vorige twee ontmoetingen werd er gemiddeld zeven keer gescoord, maar het duurde zaterdagavond meer dan zeventig minuten voordat het eerste doelpunt op het scorebord stond.

Met name in de eerste helft gebeurde er in Breda niets waar het publiek warm van werd. Op een poging van Mats Seuntjes na, gingen de eerste 45 minuten van de wedstrijd geruisloos voorbij. Dat gold eigenlijk ook voor het eerste kwartier na de theepauze: het lukte zowel de thuisploeg als de bezoekers niet om kansen te creëren.

Pas toen Adnane Tighadouini in het veld kwam voor Jeffrey Sarpong, kwam er wat vuur in het spel van NAC Breda. De invaller zorgde na iets meer dan zeventig minuten spelen voor de openingstreffer. Via Rydell Poepon ontving Tighadouini de bal en schoot het leder vervolgens hard in de korte hoek langs Roda JC-doelman Filip Kurto.

Roda JC leek na de 1-0 wakker geschud, maar Mitchell Donald wist de grote kansen die hij kreeg niet te benutten. Aan de andere kant werd er wel weer gescoord. De andere invaller, Stipe Perica, kreeg een bal van Kurto tegen zich aangeschoten en kon vervolgens de bal in het lege doel werken.

Door de overwinning stijgt NAC Breda naar de negende plaats in de Eredivisie. Roda JC wordt door de nederlaag verder in de problemen geduwd. De Kerkraders staan zestiende en moeten hopen dat de concurrenten die zondag moeten spelen niet uitlopen.

Door: Vincent Houttuin