08.03.2014 22:50

Vitesse maakt een einde aan ongeslagen reeks NAC Breda

Een fraaie serie van NAC Breda waarin het zes wedstrijden op rij ongeslagen bleef, is ten einde. Vitesse won eenvoudig in Breda dankzij doelpunten van Zakaria Labyad en Mike Havenaar. Doordat Jordy Buijs tussendoor een strafschop benutte, eindigde het duel in een 2-1 zege voor de bezoekers.

Dankzij twee persoonlijke fouten vielen er in het Rat Verlegh Stadion al snel twee doelpunten. Mats Seuntjens raakte een lange bal van Guram Kashia compleet verkeerd waarna Zakaria Labyad het leder voor zijn voeten zag belanden. Vanaf randje zestien schoot hij vervolgens op fraaie wijze de bal achter NAC-doelman Jelle ten Rouwelaar. Vlak na die goal ging Jan-Arie van der Heijden in de fout. In zijn eigen strafschopgebied hield hij Rydell Poepon vast en er volgde een penalty. Jordy Buijs schoot de toegekende strafschop feilloos binnen. Na de gelijkmaker kreeg Vitesse de overhand. De bezoekers hadden veelvuldig balbezit en domineerden de wedstrijd.

Na ruim 25 minuten voetballen kwam het team van trainer Peter Bosz wederom op voorsprong. De manier waarop dit gebeurde zorgde voor veel woede van Bredase zijde. Poepon moest geblesseerd het veld verlaten en NAC speelde de bal uit om een wissel mogelijk te maken. Vitesse gaf de bal echter niet terug en was er razendsnel uit. Aan de linkerflank bediende Chistian Atsu spits Mike Havenaar bij de eerste paal. Van dichtbij schoot hij knap raak en zette zijn ploeg daarmee verdiend op voorsprong. In de laatste twintig minuten voor rust was de ploeg uit Arnhem voornamelijk nog gevaarlijk middels afstandschoten maar geen van deze schoten trof doel. De thuisploeg kwam er in die fase niet aan te pas.

NAC ging na de hervatting op zoek naar de gelijkmaker. De Bredanaren waren enkele malen gevaarlijk maar scoorden in de tien minuten na rust, waarin het de betere ploeg was, niet. Dit was met name te danken aan Kees Kwakman. De verdediger kreeg, geheel vrijstaand, een grote kans, maar wist de bal van dichtbij niet in het Arnhemse doel te krijgen. In de tweede helft was Vitesse een stuk minder dominant. Het spel golfde zodoende op en neer terwijl grote mogelijkheden aan beide zijden uitbleven. De thuisploeg was in de slotfase niet bij machte om een gevaarlijk slotoffensief op de mat te leggen en dus gingen de drie punten mee naar Arnhem.

Met de Arnhemse overwinning kwam er dus een einde aan een fraaie reeks van NAC waarin het zes wedstrijden op rij ongeslagen bleef. De laatste wedstrijden zal het team uit Breda zodoende nog vol aan de bak moeten om de ploegen onderin van zich af te houden.  Vitesse blijft dankzij de volle buit volop meedoen in de strijd om de tweede plaats. Het kan morgen gaan aanschouwen hoe de concurrentie het er van afbrengt.

Door: Roel Egberts