11.03.2014 13:06

Het vingertje van Jelle ten Rouwelaar

Woedend was Jelle ten Rouwelaar, na de 1-2 van Vitesse. De keeper vond dat de Arnhemmers de bal terug moesten spelen. De situatie is verder bekend en Ten Rouwelaar is door zijn optreden Schlemiel van de Week.

Alles volgens plan

Het blijft altijd interessant om te zien hoe ver respect gaat. Het teruggeven van de bal bij een 0-0 stand in de dertigste minuut is een formaliteit, maar hoe zit dat bij een achterstand in de tachtigste minuut? Bij NAC Breda – Vitesse was in ieder geval de eerste situatie van toepassing. Het stond 1-1 en Ten Rouwelaar had de bal zojuist uit het veld gewerkt, zodat zijn ploeg kon wisselen. Dit gebeurde en alles verliep volgens plan. Met de armen in de lucht gebaarde de keeper dat hij klaar was om de bal te ontvangen.

Daar ging het plan

Vitesse voetbalde door en zocht de diepte. Het denkproces bij Jelle ten Rouwelaar ging razendsnel. “Die bal gaat niet richting mij, shit.” Hij zet zijn verdediging nog snel neer en ziet vervolgens hoe de voorzet bij Mike Havenaar komt. De spits van Vitesse krijgt de bal op doel en scoort zodoende de 1-2. Het zal iedereen opgevallen zijn dat Ten Rouwelaar wel heel weinig moeite doet om die bal te vangen. Ging het denkproces dan toch niet zo snel?

Het vervolg moge duidelijk zijn. Er wordt niet meer gescoord bij NAC Breda – Vitesse, waardoor dat ene moment in de eerste helft nog een vreemder karakter krijgt. De opgestoken middelvinger van Jelle ten Rouwelaar, terwijl hij voor de wedstrijd nog letterlijk achter respect stond, past dan ook helemaal bij het voetbal in deze tijd. Respect is er als erom wordt gevraagd, maar wordt ook net zo snel overboord gegooid als het nodig is.

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner