17.04.2015 15:42

Zoet acht PSV al kampioen van de Eredivisie

Jeroen Zoet was zeventien jaar toen PSV in 2008 voor het laatst kampioen werd. De doelman zat toen al bij de selectie, maar speelde niet. Een kampioenschap ligt in het verschiet en dit keer is de keeper eerste keus. 

Zoet is zo overtuigd dat hij in gesprek met de NOS eigenlijk al vanuit gaat dat PVS titel pakt. "Dit jaar zijn we denk ik heel overtuigend kampioen geworden", klinkt het zelfverzekerd uit de mond van de sluitpost. De aanval van PSV wordt vaak bejubeld met spelers als Memphis Depay en Luuk de Jong. Voor Zoet is de verdediging net zo belangrijk. De Eindhovenaren krijgen erg weinig doelpunten tegen. "Dat we slechts 26 treffers tegen hebben gekregen in plaats van 45 vorig jaar, komt ook doordat we nu voor het tweede jaar met elkaar samenspelen."

Toen PSV dit seizoen in de Europa League speelde, wisselde trainer Phillip Cocu regelmatig tussen hem en reservedoelman Remko Pasveer. "Daar heb ik wel moeite mee gehad. Maar dat is de keuze van de trainer, dat moet je respecteren", aldus Zoet. "Hopelijk halen we volgend jaar Champions League en dan zal ik alles spelen." 

PSV kan deze zaterdag al kampioen worden van de Eredivisie. Het moet dan thuis winnen van Heerenveen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner