17.08.2014 18:30

Booy woest op arbitrage

Het zit Foeke Booy en Go Ahead Eagles even niet mee. De ploeg uit Deventer verspeelde vorige week tegen FC Groningen een voorsprong van 2-0 en ging zondag op bezoek bij Excelsior weer in de slotminuten onderuit (3-2). De Eagles hadden zich dit keer zelf teruggeknokt tot 2-2, maar verloren door een benutte strafschop van Sander Fischer diep in blessuretijd.

"In eerste instantie ben ik boos op onszelf, maar uiteraard met name ook op de arbitrage. Die was ver beneden peil'', bromde Booy. Scheidsrechter Jeroen Manschot wees in de 93e minuut naar de stip toen Deniz Türüç in het strafschopgebied Rick Kruys onderuit trok. "Als je daar een strafschop voor gaat geven, moet je consequent zijn. En dat was deze scheidsrechter niet'', zei de zichtbaar boze Booy. "Hij gaf ons geen strafschop toen wij werden vastgehouden. De 2-2 gaf de juiste verhoudingen weer, dan is het heel zuur als je uiteindelijk weer de bietenbrug op gaat.''