17.08.2014 17:25

Cummins: "Leuk voor de statistieken"

Erik Cummins schreef zondag op Woudestein historie, maar dat was voor de doelman van Go Ahead Eagles geen reden voor een feestje. "Leuk voor de statistieken, maar ik heb er niets aan'', bromde Cummins, die tegen Excelsior in de 69e minuut met een verre uittrap voor de aansluitingstreffer zorgde. Diep in blessuretijd verloor Go Ahead echter alsnog met 3-2. "We hebben nog steeds nul punten.''

De uittrap van Cummins vloog, gedragen door de wind, met een stuit over doelman Jordy Deckers van Excelsior. De sluitpost van Go Ahead Eagles besefte op dat moment amper dat hij een zeldzaam doelpunt had gemaakt. "Ik lette vooral op Alex Schalk, die onderuit ging. Ik dacht: misschien krijgen we wel een vrije trap. Tot ik iedereen ineens zag juichen. Xandro Schenk kwam op me afrennen en riep: dit is jouw goal. Leuk, maar voor de rest heeft het voor mij momenteel niet zoveel waarde. Want uiteindelijk verliezen we deze wedstrijd.''