17.08.2014 16:27

Excelsior ontsnapt op een nat Woudestein

Jordan Botaka hakt namens Excelsior de bal in het doel tijdens Excelsior - Go Ahead Eagles. (17-8-2014)

Na een matige wedstrijd met slechts een paar hoogtepunten, was Excelsior uiteindelijk de gelukkigste van beide partijen. Via een strafschop in blessuretijd, bleven de punten in Rotterdam

Beide ploegen begonnen erg afwachtend en onwennig aan de eerste helft. Op een enkele uitbraak van Alex Schalk na, gebeurde er het eerste kwartier vrijwel niets in deze wedstrijd. De 1-0 voor Excelsior kwam dan ook als een donderslag bij heldere hemel. Khalid Karami kwam door aan de rechterkant en gooide de bal voor de pot. Via Tom van Weert kwam de bal in de buurt van Jordan Botaka (foto), die de bal prachtig binnen wist te hakken. Na de goal veranderde het rommelige spelbeeld niet echt. Botaka schoot in het verloop van de eerste helft nog een keer op de paal en Go Ahead Eagles was vlakbij de gelijkmaker via Deniz Türüç. Zijn inzet werd echter door Kevin van Diermen van de lijn gehaald.

De bezoekers kwamen zeer goed uit de kleedkamer, waardoor de gelijkmaker een kwestie van tijd leek te zijn. De goal viel echter aan de andere kant. Via een snelle uitbraak bezorgde Adil Auassar de bal aan de linkerkant bij Daryl van Mieghem. De buitenspeler draaide naar binnen en bracht met een droge schuiver in de lange hoek de 2-0 op het scorebord.  Na deze goal leek Excelsior de wedstrijd onder controle te hebben. Een doeltrap van keeper Eric Cummins schoot door op het natte kunstgras en stuiterde over de ongelukkige Jordy Deckers heen. De keeper van Excelsior zag er, net als vorige week, niet goed uit bij deze tegengoal.

Na deze aansluitingstreffer was het vertrouwen volledig terug bij de Eagles. Excelsior moest zich weer even hergroeperen, maar kreeg niet veel later de volgende klapt te verwerken. Via een vrije trap van Jop van der Linden kon een geheel vrijstaande Sven Nieuwpoort in de 75e minuut de gelijkmaker binnenkoppen. In het laatste kwartier van de wedstrijd gingen beide ploegen nadrukkelijk op zoek naar de winst, maar echt dichtbij leek niemand echt te komen. Totdat Deniz Türüç in de blessuretijd zijn tegenstander vasthield in het strafschopgebied. Sander Fischer wist dit buitenkansje te benutten en bezorgde zijn ploeg drie kostbare punten.

Door deze zege komt Excelsior op de ranglijst naast de grote broer uit Rotterdam Zuid, allebei met vier punten. De bezoekers uit Deventer krijgen opnieuw een domper te verwerken en blijven puntloos.

Door: Dennis Korpel