01.11.2015 20:39

El Ahmadi voert druk op voor duel met Ajax

Karim El Ahmadi ziet dat Ajax deze speelronde drie punten is weggelopen bij Feyenoord. Daardoor wordt de Klassieker van volgende week zondag nog belangrijker voor de Rotterdammers. Bij verlies staat het namelijk zes punten achter.

Feyenoord won in de beker van Ajax met 1-0. Een eigen doelpunt van Joël Veltman zorgde voor de enige treffer en De Kuip was in extase. Vier dagen later is de realiteit weer terug, nadat het verloor van ADO Den Haag. "We staan helaas weer met beide benen op de grond", aldus El Ahmadi tegen Metro.

ADO scoorde niet zelf, Sven van Beek maakte een eigen doelpunt. De thuisploeg loerde op een fout van Feyenoord en die kwam er. El Ahmadi is van mening dat zijn ploeg ADO in de wedstrijd hielp. "Het had niet veel met ADO te maken, maar meer met ons zelf. We waren veel te slordig en ook mentaal zat het niet lekker. Daardoor wordt het volgende week (tegen Ajax, red.) ook ineens een andere wedstrijd", blikt hij alvast vooruit. "We zitten weliswaar nog vroeg in het seizoen, maar we kunnen zomaar op zes punten achterstand komen te staan. De druk wordt groot. Maar we zijn kerels en professionals, dan moeten we daar maar gewoon mee om zien te gaan."

Waar Feyenoord met 1-0 verloor kende Ajax een relatief makkelijk duel met Roda JC Kerkrade. De Amsterdammers wonnen met maar liefst 6-0 van de ploeg uit Kerkrade.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner