11.11.2015 19:44

Karsdorp baalt: "Het was echt schandalig"

Rick Karsdorp is in diepe gedachten tijdens het competitieduel ADO Den Haag - Feyenoord. (01-11-2015)
Rick Karsdorp is in diepe gedachten tijdens het competitieduel ADO Den Haag - Feyenoord. (01-11-2015)

Rick Karsdorp weet niet wat Feyenoord bezielde toen het met 1-0 verloor van ADO Den Haag. Volgens de rechtsback moeten hij en zijn ploeggenoten zich schamen voor de wanvertoning. 

De rechtsback zag op 28 oktober nog dat Feyenoord van Ajax won met 1-0. Op 1 november verloor het van ADO. "Voor die wedstrijd tegen ADO moeten we ons als Feyenoord diep schamen. We hebben daar geen ballen getoond. Niks, nul. Een topclub moet zich voor elke wedstrijd kunnen focussen", zegt hij in een interview met Voetbal International.

Karsdorp vindt dat een topclub elk duel vol in moet gaan. "En dat hebben wij in Den Haag nagelaten. En als je me vraagt waarom? Echt, ik zou het niet weten", tast de back in het duister. "We zijn als spelers echt niet met het idee het veld op gegaan van: zo, dit klusje klaren we wel even. Die nederlaag gebeurde ons gewoon. Mijzelf inclusief. Schandalig, echt schandalig. Als je acht keer op rij wint, moet je ook van ADO Den Haag winnen."

Zijn trainer Giovanni van Bronckhorst denkt dat Feyenoord nog een stap moet maken om echt tot de top van de Eredivisie te horen. Die stap is dus het winnen van de relatief kleinere ploegen. "Of Giovanni van Bronckhorst gelijk heeft dat we die stap naar topclub nog moeten maken? Op basis van ADO-uit is Feyenoord geen topclub. Maar ik vind dat we ons tegen Ajax prima hebben gerevancheerd. Voetballend en qua strijd."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner